Half-Life'ın yeni oyunu mu çıkıyor?

Ortaya çıkan bir röportaj sonucunda, Half-Life VR (Sanal Gerçeklik) olarak yeniden karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Yeni oyunun adının, Half-Life: Alyx olması bekleniyor

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.11.2019, 10:24
Half-Life'ın yeni oyunu mu çıkıyor?

Half-Life serisinin son oyunu en son 2007 yılında piyasaya sürüldü. Uzun süre sevilerek oynanan oyunun yeni sürümü için hayranlar 12 senedir umutla bekliyordu. Half-Life yarın 21. yıl dönümünü kutlayacakken söylentilere göre Valve, yakında Half-Life: Alyx isimli yeni sanal gerçeklik oyununu duyurmayı planlıyor.

Ortaya atılan diğer bir iddiaya göre ise Valve, yeni VR oyunu Half-Life: Alyx'i aralık ayında gerçekleşecek 2019 The Game Awards etkinliğinde duyuracak ve oyunu Mart 2020 tarihinde yayınlayacak. İddiayı paylaşan kişi, Geoff Keighley ile Valve'ın iki çalışanı arasındaki röportajdan bir bölümü ortaya çıkardı ve iddia gerçek gibi görünüyor.

Valve, PC oyuncularının fare ve klavyeyle oynayabilecekleri nişancı türünde bir sürüm çıkarmayı planlamıyor. Oyunun sanal gerçeklik (VR) donanımı olmayan oyuncular için uygun olup olmayacağı sorusuna ise, ismi açıklanmayan bir çalışan, "Oyunun fare ve klavye ile oynayabileceğiniz bir versiyonunu sunmak isteriz ama dediğimiz gibi çalışmaya, VR keşfi olarak başladık" cevabını verdi.

Röportajda, Half-Life: Alyx'in oynanışına değinilen bir bölümde, "Tüm vücutlarını görebilir, duruma tepki verebilirsiniz. Bilirsiniz, önlerine çıkacak bir zombi paniğe ve silahların şarjörünü yere düşürmeye yol açabilir. Oyunun testlerini izlemek gerçekten eğlenceliydi." ifadeleri yer alıyor.

Bunların hepsi şimdilik iddiadan ve sızıntıdan ibaret, fakat oyun hakkında ortaya çıkan iddiaların doğruluk payı genellikle yüksek. Half-Life: Alyx, çok yakında hayranları karşısına çıkabilir.

Yorumlar (0)