Elon Musk’tan anket firmalarına taş çıkartacak anket 

Dünyanın en zengin ismi Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden şaşkına uğratan bir anket yayınladı. Musk, 62 milyon takipçili hesabında, Tesla hisselerinin yüzde 10’unu satışa çıkartıp çıkartmamak konusunda soru sordu. Musk, bu ankette çok ciddi olduğunu ve çıkan sonuca uyacağını belirtti. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.11.2021, 16:57 07.11.2021, 17:04
Elon Musk’tan anket firmalarına taş çıkartacak anket 

SpaceX ve Tesla’Nın kurucusu olan ve dünyanın en zengini ilan edilen Elon Musk, attığı bir tweet ile yine gündem oldu. 62 milyon takipçili Twitter hesabından bir anket açan Musk, Tesla hisselerinin yüzde 10’unu satıp satmamak konusunu dünyanın dört bir yanındaki insanlara danıştı.  

“Destekliyor musunuz?” 

Musk, anket paylaşımında, “Tesla hisselerinin yüzde 10’unu satmayı öneriyorum. Destekliyor musunuz?” sorusunu sordu. Paylaşım, kısa sürede 3 milyon kadar oy aldı. Hala devam eden ankette şaşırtıcı bir sonuç göze çarpıyor. 

“Hisselerini sat” 

Elon Musk’ın anketinde “hisselerini sat” diyenler ciddi oranda önde gidiyor. Buna karşın ünlü iş insanının, “Sonuç ne çıkarsa ona uyacağım.” dediği de unutulmamalı. 



“Milyarder vergisi” 

ABD’de bazı demokratlar, vatandaşlardan adil oranda vergi alınmadığını belirterek “milyarder vergisi” adı altında yeni bir vergiyi gündeme getirmişti. Henüz oylamada olan vergi önerisine göre milyarder konumunda olan kişilerden, diğer vatandaşlara oranla daha fazla vergi alınacak. 

“Elimde yalnızca hisselerim var” 

Elon Musk ise söz konusu vergi kanunu hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: “Hiçbir yerden ve kurumdan bonus, nakit ya da maaş almıyorum. Elimde yalnızca hisselerim var. Hisseler üzerinden para kazanıyorum. Bu vergiyi ödememin tek yolu da hisselerimin bir kısmını satmak.” 

21 milyar dolar nakit elde edecek 

Anket sonucunda “hisselerini sat” şıktı önde olursa ve Elon Musk da dediğini yapıp Tesla’daki yüzde 10’luk hissesini satarsa bu durumda eline 21 milyar dolar nakit para geçecek. Musk da bu parayla ABD’de onaylanması beklenen vergi kanunu kapsamında vergisini ödeyecek.

Yorumlar (0)