Elon Musk, Tesla'yı diri diri mezara gömüyor

Tesla’nın CEO’su Elon Musk hakkında sosyal medya paylaşımları sebebiyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından dava açıldı. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.02.2022, 15:05 09.02.2022, 14:52
Elon Musk, Tesla'yı diri diri mezara gömüyor

ABD’li elektrikli otomobil üreticilerinden Tesla’nın üst düzey yöneticisi olan Elon Musk’ın Twitter paylaşımları, hakkında dava açılmasına sebep oldu. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 16 Kasım 2021 tarihinde Tesla’ya mahkeme celbi göndererek SEC ile yapılan anlaşmaya uyum hakkında bilgi talep etti.  



2018’de de dava açılmıştı 

Tesla, 2018 senesinde açılan bir dava sonucunda SEC ile anlaşma yapmayı kabul ederek Elon Musk’ın şirket hakkında önemli bilgiler içeren Twitter paylaşımlarının, yayınlanmadan önce avukatlar tarafından incelenmesini kabul etmişti. Söz konusu mahkeme celbinin ise Musk’ın Twitter üzerinden yaptığı “Tesla hisselerimi satmalı mıyım?” anketinin ardından gelmesi, konunun hisselerle alakalı olduğunu işaret etti. 



Musk, Tesla’ya değer kaybettiriyor 

Elon Musk’ın anketine katılanların çoğunluğu “hisseni sat” seçeneğine oy verince Tesla’nın hisselerinin değeri dörtte bir oranında düşmüştü. Öte yandan şirketin Şubat 2021 tarihinde “1,5 milyar dolarlık varlığımız Bitcoin’e yatırıldı.” şeklinde açıklama yapması ve 31 Aralık 2021 tarihinde şirkete ait Bitcoin cüzdanında 1,99 milyar dolar bulunduğunu açıklanması da SEC’in mahkeme celbinde yerini aldı.  

Yorumlar (0)