E-devlet

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.11.2020, 00:36 20.11.2020, 02:02
E-devlet

E-devlet elektronik ortamda hizmet sunulması için düşünülmüş bir dijital portaldır. Vatandaşlara daha hızlı, kesintisiz ve aksamayan bir hizmet sunmak amacı ile düşünülmüş olan bu portal uzun zamandır pek çok hizmetin sunulduğu ve vatandaşların her konuda bilgi alabildiği bir platform olma özelliğindedir. Önceden yalnızca devlet dairesi ya da resmi kurumlarda yapılan onlarca iş günümüzde yalnızca birkaç saniyede E-devlet aracılığı ile yapılır. Bu hizmetlerin içinde hemen her kurumdan faydalanmak imkanı sunulur.

Resmi kurumlar hakkında bilgi alma, evrak takibi, adliye ve tapu işlemleri, eğitim öğretim ile ilgili konular ve daha binlerce hizmet bu platform tarafından sunulan hizmetlerden yalnızca bazılarıdır. Oldukça kolay ulaşılan E-devlet, internet üzerinden ya da uygulama aracılığıyla erişime açıktır. Bu şekilde sisteme ulaşan her vatandaş gerekli bilgilerini girerek, ulaşmak istediği alan ya da bilgilere rahatlıkla erişebilir.

https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/

E-devlet Giriş

E-devlet giriş işlemleri için vatandaşların öncelikle şifreye sahip olması gerekir. PTT aracılığıyla alınan şifrenin ardından kimlik bilgilerini ile erişilen sistemde vatandaşlar istedikleri her bilgiye ulaşabilirler. Özellikle dava dosyalarının takibi, öğrencilik ile alakalı işlemler ve tapu işlemleri bu sistemden rahatlıkla yapılabilen işlemlerdir.

Bunun yanı sıra yine aile soy bilgilerine ulaşmak, SGK bilgilerine ulaşmak ve belediye işlemlerinin halledilebilmesi sistemin en önemli avantajlarından bazılarıdır. Bu işlemler gibi daha yüzlerce işlem sadece birkaç dakikada sistem üzerinden rahatlıkla yapılabilir. Vatandaşların üye olma aşamasında uygun adımları izlemeleri daha pek çok farklı kurumdan olan işlemleri dakikalar içinde çözüme kavuşturur.

Önceleri saatlerce hatta günlerce süren işlemler günümüzde E-devlet sayesinde sadece birkaç dakika almakta. Sunulan bu avantajlı ve hızlı sistemden faydalanmak için tek yapmak gereken ise şifre alarak kimlik bilgileri ile platformda oturum açmak. Her geçen gün artan hizmet sayısı ile hemen her kurum ve resmi daire işlemlerinin yapılabildiği E-devlet sistemi istenildiğinde uygulama üzerinden de giriş yapılabilen bir sistemdir. Uygulamanın telefonlara yüklenmesi işlemlerin her an her yerde yapılmasına olanak tanır. Bu sayede zaten kısa süren işlemler daha da az zaman dilimlerinde sonuca kavusturulabilmektedir.

Yorumlar (0)