E Kampüs

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.11.2020, 00:38
E Kampüs

E kampus, iletişim ve öğrenme teknolojileri üzerinde odaklanarak, iletişimi en üst seviyeye çıkartmayı amaçlayan bir sistemdir. Açık eğitim ve uzaktan öğrenme hizmetlerini toplu halde sunan ve modüler bir yapıya sahiptir. Ders çalışma portalı olarak hedef alınan ve hayata geçirilen e kampüs çeşitli ders malzemeleri ile dersi dinleyenlerin hiçbir materyale ihtiyaç duymadan, dilediği zaman dilediği yerde rahatlıkla öğrenme fırsatı bulabilirler.

E kampüs sistemi tamamen öğrencilerin rahat eğitim alabilmeleri için oluşturulmuş bir plartformdur. Birbirleriyle rahat iletişim halinde olmaları, ders için sisteme girerken problem yaşmamaları ve günün istenilen her anında rahatlıkla ders alabilmelerini sağlamak amaçlıdır.

E Kampüs Giriş

E Kampüs Nasıl Kullanılır?

Açık eğitim ve uzaktan öğretim gören öğrencilerin sayısı milyonlara ulaşmıştır. Bunun için e kampüs sistemi oluşturuldu öğrenciler arasında bağ kurar, iletişim kurmalarını sağlar ve öğrenciler ders takiplerini, ders notlarını, canlı derslerini bu sistem üzerinden alabilirler.

E kampüs dört farklı işlemden oluşur; Canlı ders plartformu, mobil uygulama, Öğrenme yönetimi sistemi ve Öğrenilen Analitiklerin takibi tek bir sistem üzerinden yapılıyor. E kampüs uygulaması üzerinden uzaktan eğitim alan öğrenciler birbirleri ile etkileşim kurabiliyor ve hatta wahtsaap üzerinden grup oluşturuyorlar. E kampüs sisteminden yararlanabilmek için açık öğretim fakültesi öğrencisi olmanız yeterlidir.

E kampüs sistemi üzerinden kendi okuduğunuz bölüm öğrencileriyle ve başka bölümden olan örencilerle bölümler hakkında konuşabilirsiniz. Sınav hakkında, ders notları hakkında, eskiden çıkmış sorular hakkında konuşup bilgiler edinebilirsiniz ve bu sayede daha başarılı bir öğrenci olabilirsiniz. Bunun dışında burada sohbet ederken kayıt yenileme ve sınav tarihleri hakkında kolayca bilgi alma imkanınız vardır.

E Kampüs Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?

  • Sisteme giriş sağlamak için tarayıcınızın adres çubuğuna linki yazarak klavyenizin enter tuşuna tıklayınız.
  • Karşınıza çıkan sayfaya giriş yapın ve Anadolu üniversitesi bağlantısına tıklayınız.
  • Açılan sayfaya sizden istenilen bilgileri giriniz ve oturumu aç tuşuna tıklayınız.
  • Kişiler bilgilerinizi güncellemek isterseniz sayfanın sağ üst tarafında isminizin sağındaki aşağı ok işaretine tıklayıp ayarlardan kişisel bilgilerinize ulaşabilirisiniz.
  • Gerekli alanlara tıklayarak kişisel bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.
Yorumlar (0)