Dünyanın en değerli markaları listesinde lider değişmedi

Her sene olduğu gibi 2019 yılı için de dünyanın en değerli markaları listesi kamuoyuyla paylaşıldı. Listenin zirvesindeki isim başta olmak üzere devamında da çok bir değişiklik görülmüyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.10.2019, 12:30 19.10.2019, 01:46
Dünyanın en değerli markaları listesinde lider değişmedi

Interbrand tarafından paylaşılan dünyanın en değerli markaları listesine göre 2019 senesinde de dünyanın en değerli markası Apple şirketi oldu. Firma borsa değeri 1 trilyon dolar olan 234 milyar dolar değeriyle birinci sırada yer alıyor. İkinci sırada Google 167 milyar dolarlık servetiyle, üçüncü sıradaysa 125 milyar dolarlık servetiyle Amazon, dördüncü sırada 108 milyar dolarlık Microsoft yer alıyor.

İlk 4 sırada yer alan firmaları bu yıl da son yıllardaki gibi teknoloji firmaları alıyor. Listenin devamında ise 63 milyar dolar değeriyle Coca Cola bulunuyor, altınca sırada Samsung, yedinci sırada Toyota bulunuyor. Toyota’nın önemi otomobil firmaları arasında lider konumda olması. Hemen ardından Mercedes-Benz, McDonals, Disney, BMW, IBM, Intel ve Facebook gibi şirketler yer alıyor.

Listede çok büyük bir değişiklik yok

Listenin ilk 10’unda marka değeri açısından düşünüldüğünde kayba uğrayan tek şirket Coca Cola olurken, en büyük servet artışını ise dünyaca ünlü alışveriş firması Amazon yer alıyor. Canon’un 61, Adobe’nin 39, Nike’in ise 16. sırada yerini aldı.

Yorumlar (0)