Microsoft Windows 7’nin fişini çekmeye hazırlanıyor

Microsoft, Windows 7 Pro kullancıları için yeni bir güncelleme dosyası paylaştı. 15 Ekim’den itibaren bu güncelleme, Win7 Pro kullanıcılarına sabit şekilde bildirimler ulaştırmaya başladı. Söz konusu bildirimlerin içeriği Windows 10.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.10.2019, 14:30 19.10.2019, 02:12
Microsoft Windows 7’nin fişini çekmeye hazırlanıyor

ABD merkezli Microsoft şirketi, Win7’ye de vereceği desteği sonlandırma için gün sayıyor. Şirket tarafından kısa bir zaman sonra, 2020 14 Ocak’ta Win7’nin bütün sürümleri için verilen destek sona erecek. Bundan dolayı son tarih yaklaşırken şirket kullanıcıları Win10’a geçirmek için uyarılarını sıklıkla sürdürüyor.

Microsoft tarafından 15 Ekim tarihinde yayınlanan güncelleme kullanıcıları sürekli olarak Windows 10 kullanmaya davet ediyor.

Eğer halihazırda Windows 7 Pro kullanıyorsanız, son günlerde buna benzer davet bildirimleri görmeye başladıysanız sebebi “KB4493132” kodlu Microsoft güncellemesinden kaynaklanıyordur. Bu bildirimlerden rahatsız olan kullanıcılar için ise çözüm çok basit. Güncellemeyi kaldırmak.

Microsoft için bakıldığında aslında işletim sistemlerinin belirli bir ömrü bulunuyor. Bu süre sona erdiğinde sistem güncelliğini yitiriyor ve özellikle de güvenlik açıkları sebebiyle sistem savunmasız konuma geliyor. Microsoft tarafından da bu bilinçle aylar öncesinden uyarılar başlıyor ve zamanı geldiğinde işletim sistemine verilen destek sona eriyor.

Yorumlar (0)