Bu uygulamalar bağımlılık yapıyor! Liste açıklandı…

Özellikle son 20 yılda teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte insanların yaşam tarzlarında da ciddi değişiklikler yaşandı. Günümüzde hayatın vazgeçilmez unsuru olan akıllı telefonlar sayesinde de bazı uygulamalar yoğun talep gördü. Bu kapsamda, veriler ve istatistikler eşliğinde yapılan araştırmada en çok bağımlılık yapan uygulamalar listesinin zirvesinde Whatsapp yer alıyor. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.04.2022, 11:02 03.04.2022, 09:57
Bu uygulamalar bağımlılık yapıyor! Liste açıklandı…

Öncelikle Facebook ardından da akıllı telefonların insan hayatına giriş yapmasıyla sosyal medya platformlarına yönelik talep ve beklentiler de yükseldi. Sosyal medya platformlarının gündelik yaşamda bu denli geniş bir etki oluşturduğunun anlaşılması ile birlikte de pek çok yeni uygulama kurularak çeşitli yenilikleri hizmete sundu. Çoğu girişimcinin bu çabaları sonuçsuz kalmış gibi gözükse de bazı uygulamalar var ki, insanlar için vazgeçilmez hale geldi.  

Günde ortalama 30 kez WhatsApp’a göz atılıyor

Günümüzde en kolay mesajlaşma ve iletişim uygulaması olarak ön plana çıkan WhatsApp, videolu görüşmeden sesli mesaj seçeneğine kadar pek çok imkanı kullanıcılarına sunuyor. WhatsApp’ta günlük ortalama 66 milyar mesaj gönderilirken, 65 milyona yakın da görüntülü konuşma yapılıyor. Yapılan araştırmalara göre WhatsApp kullanıcıları günde ortalama 30 kez bu uygulamaya giriş yapıyor. 

Facebook’a ilgi sürüyor

2004 yılında kurulan ve kısa sürede ilgi odağı haline dönüşen Facebook da en çok tercih edilen uygulamalar arasında yerini alıyor. İlk yıllarında yalnızca masaüstünden erişim sağlanabilen sosyal medya platformu, yaklaşık 14 yıl önce uygulamasını geliştirdi ve bugüne kadar 5 milyardan fazla indirilerek adından söz ettirdi. 

Instagram, milyarları peşinden sürüklüyor

Son yılların en dikkat çeken uygulamalarından olan Instagram, özellikle gençlerin hayatında vazgeçilmez bir unsur olarak ön plana çıkıyor. 2010’da faaliyete geçen platform, günümüzde aylık ortalama 2 milyar kişi tarafından kullanılıyor. Yapılan istatistiki araştırmalara göre mevcut kullanıcıların yaklaşık yüzde 68’i Instagram’a günlük olarak göz atıyor. Kullanıcıların bu sosyal medya platformunda günlük harcadığı süre ise yaklaşık 35 dakika olarak dikkat çekiyor. Instagram kullanıcılarının yüzde 42’si de sadece gönderileri incelemek amacıyla uygulamaya günde en az bir kez mutlaka giriş yapıyor. 

TikTok’u 3 milyar kişi indirdi

Facebook ve Instagram’ın aksine daha geç bir şekilde oluşumunu tamamlayan TikTok uygulaması da günümüzün dikkat çeken sosyal medya platformları arasında kendisine yer buldu. Yaklaşık 6 senedir faaliyet gösteren TikTok, geçen senenin Mart ayında yaklaşık olarak 120 milyon defa indirilerek ön plana çıktı. Uygulamanın şuan 3 milyardan fazla kullanıcısı bulunuyor. 

Yorumlar (0)