Birçok ülkede yasaklanmıştı! Huggy Wuggy nedir, ne zaman ortaya çıktı?

Çağımızda birçok kişi bilgisayarları üzerinden ya da farklı cihazlar sayesinde birden fazla oyuna erişebiliyor. Hatta bazı oyunlar o kadar fazla duyuluyor ki bir trend haline geliyor. Bu oyunlardan bir tanesi olan Huggy Wuggy, birden fazla kişi tarafından merak ediliyor. Bazı ülkelerde yasaklanması ise merak duygusun tetikleyen diğer bir durum olarak göz önüne geliyor. Huggy Wuggy nedir? Huggy Wuggy ne zaman ortaya çıktı, olayı nedir? İste detaylar…

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.10.2022, 13:34 10.10.2022, 09:25
Birçok ülkede yasaklanmıştı! Huggy Wuggy nedir, ne zaman ortaya çıktı?

Her dönem yaşantıyı ya da çocukları etkisi altına alan oyunlar ortaya çıkıyor. Son dönemlerde bu oyunlar kategorisine giren yeni bir yapım ortaya çıktı. Oyunun adı Huggy Wuggy. Birçok yayıncı ya da oyun sevdalısının oynamayı tercih edebileceği bu oyun barındırdığı ögelerle birden fazla ülkede yasaklandı. Peki Huggy Wuggy ne anlatıyor? İşte Huggy Wuggy ile ilgili ayrıntılar…

Huggy Wuggy nedir?

Mobygames tarafından oluşturulan Huggy Wuggy, korku video oyunu kategorisinde bulunan Poppy Playtime’ın 1. kısmındaki antagonisttir. (Ana karakterin tersi) Son dönemlerin modası haline gelmiş ince keskin dişli, mavi canavar Huggy oyunda bulunan bir korku karakteridir.

Huggy Wuggy ne zaman ortaya çıktı?

Eylül 2021 senesinde Huggy Wuggy karakteri ortaya çıkarılmıştır. Ekim 2021 tarihinde Steam, Mart 2022 senesinde ise İOS ve Android adına üretilmiştir. Nisan 2022 senesinde ise filme uyarlanması için adımlar atılmıştır.

Huggy Wuggy nasıl bir oyun?

Oyunun içeriği birçok kişi tarafından merak ediyor. Oyunun kurgusu şu şekilde başlıyor. İlk olarak kendinizi terk edilmiş bir oyuncak fabrikasında buluyorsunuz. Burada hayatta kalmak için vereceğiniz mücadele oldukça önemli. Bu fabrika içerisinde bulunan oyuncaklar sizden intikam almak için peşinize düşüyor. Korkutucu oyuncaklardan ne kadar uzak durulursa o kadar oyunda başarılı olma şansınız artmaktadır. Sevimli bir görünüşü olan mavi pelüşten oluşan Huggy Wuggy, ilk olarak çocuklara dev bir kaide üstünde duran statik bir karakter şeklinde gözükür. Oyunda ilerlemeye devam ettiğiniz sürece Huggy Wuggy kaide üzerinden bir anda kaybolur ve sizi yakalamak için hızlı hareketler yapan bir 9 metrelik katil bir canavara dönüşür. Oyuncunun oyuna başladığı terk edilmiş oyuncak fabrikasının havalandırma deliklerinden kovaladığı sırada keskin dişlerini ortaya çıkarır. Gülmesiyle oyuncuları korkutan Huggy Wuggy konuşmamaktadır. Eğer Huggy Wuggy’ye yakalanırsanız ölmekten kaçamazsınız.

Huggy Wuggy aileleri korkutuyor

5 yaşında olan bir çocuğunun Huggy Wuggy oyununda vakit geçirdikten sonra büyük bir korku durumuna girmesi ailesini kaygılandırdı. Çocuğun annesi yaşananlar için, "Oğlum gece olduğunda yalnız başına uyuyamıyor, devamlı olarak ağlıyor. Oyun videoları hem izlemeden yapamıyor hem de korkuyor. Biraz önce oğlum yatağının içinde tir tir titriyor ve ağlıyordu. Bu bir oyun değil, çocuklarımızın üzerine kurulmuş derin bir çalışma. Çocuklarımızın ellerinin altındaki oyunları izliyor ve oynuyor. Bu konulara dikkat etmemiz gerek.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)