Bilim insanlarından "güçlü radyo sinyalleri" keşfi!

Bilim dünyasında yeni bir keşfe imza atıldı. Uzayın derinliklerinden gelen güçlü radyo sinyalleri bulundu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.02.2020, 15:15 12.02.2020, 15:16
Bilim insanlarından "güçlü radyo sinyalleri" keşfi!

Bilim insanları tarafından uzayın derinliklerinden gelen güçlü radyo sinyalleri bulundu.

Genellikle herhangi bir düzeni olmayan ve hızlı radyo patlaması (FRB) olarak adlandırılan sinyallerin gizemi henüz çözülemedi. 

Independent gazetesinde yayınlanan haberde, yeni keşfedilen "FRB 180916.J0158+65" adlı sinyalin, bu gizemin çözülmesinde bilim dünyasına fayda sağlayabileceği bildirildi.

Söz konusu sinyal, Kanada Hidrojen Yoğunluğu Haritalandırma Deneyi (CHIME) radyo teleskopları aracılığıyla 409 gün boyunca gözlemlendi. 

16,35 günlük bir döngüye sahip olan sinyal, 4 gün süresince saatte bir ya da iki atım gönderiyor. Daha sonra 12 gün sessizliğe bürünen sinyal, döngüye tekrar başlıyor.

CHIME deneyindeki astronomlar, yeni keşfedilen sinyali hızlı radyo patlamasının (FRB) düzenini keşfetmenin kritik bir adımı olarak görüyorlar. 

Astronomlar, "16,35 günlük dönemlere sahip tekrar eden bir FRB kaynağının keşfedilmesi, bu nesnelerin doğasına dair önemli bir ipucu sunuyor." ifadelerini kullanıyor. 

CHIME, geçen sene 8 yeni tekrarlayan hızlı radyo patlamasının (FRB) tespit edildiğini açıklamıştı. Yeni keşiflerle beraber dünya genelinde tespit edilen FRB’lerin sayısı 150’yi aşmıştı.

Yorumlar (0)