BAE, dünyanın ilk kadın Arap astronotunu NASA’ya gönderiyor 

Birleşik Arap Emirlikleri, dünyanın ilk kadın Arap astronotunu seçti. 4 bin kişinin başvurduğu görev için Nora al Matruşi seçildi. Nora, yakın zamanda NASA’da eğitimlerine başlayacak. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.04.2021, 10:33 12.04.2021, 16:57
BAE, dünyanın ilk kadın Arap astronotunu NASA’ya gönderiyor 

Birleşik Arap Emirlikleri, son dönemlerde Çin ve ABD ile girdiği “uzay yarışı” için tarihi bir adım attı. Temmuz 2020’den beri uzaya ayak basmak için hazırlık içinde olan BAE, ülke genelinde uzaya çıkacak 2 kişiyi seçmek için belirli kriterler dahilinde başvuru sistemi açmıştı.

4 bin kişinin başvurduğu “uzay görevi” için bugüne kadar olan süre zarfında hem hazırlıklarını tamamlayan hem de uzaya gidecek 2 adayı belirleyen yetkililer, Mars’a uydu gönderen ilk Arap ülkesi olarak adını tarihe altın harflerle yazdırmıştı.



2 pırıl pırıl genç NASA yolcusu

Tüm hazırlıkların tamamlandığını duyururken “Astronot Yetiştirme Programı” öğrencisi olacak kişileri de açıklayan yetkililer, dünyanın ilk Arap kadın astronotunu seçtiklerini duyurdu. Nora al-Matruşi, bu unvanı alan kişi oldu. Nora’nın yanında Muhammed al-Mulla da NASA’da eğitim görecek kişiler olarak belirlendi.

Dünya dikkatini üzerine çeken Nora, 27 yaşında ve Birleşik Arap Emirlikleri Üniversitesi Mekanik Mühendisliği mezunu.  

Yorumlar (0)