Apple, “Touch ID” klavyesini Türkiye’de piyasaya sürdü 

Apple, yeni nesil işlemcili bilgisayarları için geliştirdiği Magic Keyboard Touch ID klavye setini satışa sundu. Klavyenin Türkiye fiyatı 1799 TL olarak belirlendi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.08.2021, 10:56 05.08.2021, 09:07
Apple, “Touch ID” klavyesini Türkiye’de piyasaya sürdü 

Apple geçtiğimiz günlerde M1 işlemcili iMac cihazlarını tanıtmış ve bunlar için geliştirilen klavye ve mouse seti olduğunu duyurmuştu. Dün itibarıyla marka, Touck ID özelliği bulunan Magic Keyboard’ları Türkiye’de satışa sundu. Tüm dünyada eş zamanlı olarak ülkemizde de piyasaya çıkan ürünlerin fiyatı ise bin Türk lirasından başlıyor. 



Üç farklı renk seçeneği ile Magic Keyboard 

Apple’ın yeni nesil klavyelerinin üç farklı seçeneği bulunuyor. Tüketicilerin ihtiyaçlarına göre seçebilecekleri standart model klavyeler, Touch ID model klavyeler ve hem sayısal tuş takımı bulunan hem de Touch ID özelliği olan klavyeler bulunuyor. 

İki özelliğin bir arada bulunduğu klavyelerin fiyatı 1799 TL iken yalnızca Touch ID özelliği bulunan klavyenin fiyatı 1549 TL olarak belirlendi. Standart klavye fiyatı ise 1049 TL. Bu ürünlerin ABD fiyatları ise 99 dolar ile 179 dolar arasında değişiyor. 



Klavyeler yalnızca M1 çipli iMac’lerde çalışıyor 

Apple, ürünlerini piyasaya sürdükten sonra Touch ID özelliğine sahip olan Magic Keyboard’ların yalnızca M1 çipli iMac’lerde kullanılabildiğine dair uyarıda bulundu.  

Klavyelerle birlikte piyasaya sürülen ürünler arasında Magic Trackpad (1299 TL) ve Magic Mouse (799 TL) gibi ürünler de bulunuyor. 

Yorumlar (0)