Akıllı yataklar geliyor

Çinli teknoloji devi Xiaomi, '8HMilan' ismiyle çıkartacağı akıllı yatağın tanıtımını yaptı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.12.2019, 12:19 02.12.2019, 12:23
Akıllı yataklar geliyor

Akıllı telefondan kaleme kadar çok çeşitli ürün geliştirip üreten Çinli teknoloji devi Xiaomi, bu kez 3 Aralık tarihinde piyasaya sunacağı akıllı yatak ile gündeme geldi.

8HMilan isimli akıllı yatağı cazip kılan en önemli etmenlerden birisi de hiç şüphesiz 5 farklı modda programlama imkanı sunması. Bu modların tamamının kullanıcıların konforunu üst düzeye çıkarmak için oluşturulduğu söylenebilir. 

Bu modlar içerisinde televizyon izleme modu yer aldığı gibi yerçekimsiz ortam modu da buluyor.

Xiaomi şirketinin üretmiş olduğu akıllı yataklar; cam elyaf ve alaşımlı çelik malzemeden üretildiği için dayanıklıdır. Ayrıca bu tür maddelerin kullanması nedeniyle yıpranma en aza indirgenmiş haldedir. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre 1000 kilograma kadar ağırlık taşıyabilen yatağın kullanım ömrü ise en az 10 yıl. 

Xiaomi tarafından yapılan açıklamaya göre yeni akıllı yatak 3 Aralık tarihinden itibaren satışa sunulacak. Xiaomi, bu yeni yatağın fiyatını yaklaşık 285 dolar olarak belirledi. İlk etapta yalnızca Çin'de satılacak olan akıllı yatağın, ilerleyen günlerde birçok ülkede satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)