Zeliha nine, evlatlarını öpmeye doyamadı!

Mehmetçik, kendilerine yün çorap ören Zeliha nineye el dokuması seccade göndererek asırlık çınara minnet duygularını ifade etti.

YAŞAM 04.02.2021, 10:46 05.02.2021, 09:23
Zeliha nine, evlatlarını öpmeye doyamadı!

Yalova ili Çiftlikköy ilçesinde ikamet eden elleriyle yün çoraplar örüp Mehmetçik'e gönderen Zeliha Barlas'a kahramanlardan duygu yüklü bir mektup ve beraberinde el dokuması seccade armağan edildi.

100'ü geçen yaşına karşın Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisi dönemi içinde ördüğü el emeği göz nuru 115 çift yün çorabı Mehmetçik'e gönderen asırlık çınara, çorapları alan Şırnak ili Şenoba beldesi Irak hudut hattında bulunan 48. Hudut Tugayı 1. Hudut Bölüğü Kureşin Tepe Üs Bölgesi'ndeki Mehmetçiklerinden hediyeler gelmeye başladı.

Millî Savunma Bakanlığının (MSB) emri üzerine Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) tarafından 1. Ordu Komutanlığından görevlendirilen Albay Erkan Yasan ve beraberindeki heyeti evinde ağırlayan Zeliha nine, gelen hediyeleri görünce mutluluktan gözleri doldu.

Tabip Albay Banu Öztürk ile Topçu Yüzbaşı Özlem Yılmaz'a sımsıkı sarılan ve ellerini hiç bırakmayan Zeliha Barlas, hudut hattında vatan bekçiliği görevini ifa eden Mehmetçikler tarafından kaleme alınan mektubu dinledi ardından mektubu öperek aldı.

Astsubay Kıdemli Başçavuş İlker Topsakal'ın takdim ettiği hediyeler nedeniyle duygulandığı görülen Zeliha Barlas, "Allah hepinizden razı olsun. Hepinize uzun uzun ömür versin. Sizi hiçbir gün unutmuyorum. Ölünceye kadar da unutmayacağım. Her gün dua ediyorum hepinize. Evlatlarıma selamımı iletin. Hepsinin gözlerinden öpüyorum. Rabbim onları korusun, ayaklarına taş değmesine izin vermesin." dedi.

Oğlu: Millî Savunma Bakanlığımız mahcup etti bizi

Oğul Cafer Barlas ise, annesi Zeliha Barlas'ın Mehmetçiklere yün çorap örmesinin duyulması üzerine devletin, Millî Savunma Bakanlığının çok sıcak yaklaştığını ve bu hassasiyetin kendilerini hem mutlu ettiğini hem de mahcup olduklarını belirterek, "Millî Savunma Bakanlığımızdan gelecekler diye anneme söyledim, heyecandan uykusu kaçtı. Sabahtan bu tarafa tatlı bir telaş içinde. Evlatlarım ne zaman gelecek diye sürekli gözü camdaydı. Annemin ördükleri mütevazı çoraplar. Ama devletimizin gösterdiği hassasiyet bizi çok mahcup etti, utandık. Devletimize büyük şükran ve minnet duyuyoruz."

Ziyaret sonrası Tabip Albay Banu Öztürk Zeliha nineyi sağlık kontrolünden geçirdi.

Zeliha nine ise ördüğü yün çoraplardan misafirlerine hediye ederek kapıya kadar yolcu etti.

Yorumlar (0)