Yunan unsurları botun motorunu çıkardılar, ölüme bıraktılar

İzmir'in ilçesi Foça açıklarında kaçak şekilde botla geçiş yapmak isteyen göçmenlere Yunan unsurları müdahale etti. Botun motorunu alan Yunan unsuları, göçmenleri Türk kara sularına itti. Botta bulunan 52 kaçak göçmen, Türk Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

YAŞAM 21.09.2022, 09:44 21.09.2022, 16:58
Yunan unsurları botun motorunu çıkardılar, ölüme bıraktılar

Geçtiğimiz pazar günü saat 05.00 sularında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tarafından Foça açıklarında, 52 kaçak göçmen kurtarıldı. Yunan ekiplerinin botun motorunu aldığı daha sonra göçmenleri Türk kara sularına ittiği tespit edildi.

Ekipler bota ulaştı, göçmenleri kurtardı

Sahil Güvenlik Komutanlığı Foça açıklarında bir botun bulunduğu haberini almasının ardından, bölgeye Türk Sahil Güvenlik Gemisi sevk edildi. Aslan Burnu açıklarında yer alan lastik bota ulaşan ekipler, 20’si Yemenli, 5’i Eritreli toplamda 25 kadını ve 7’si Yemenli ve 1’i Eritreli toplam da 8 çocuğu kurtardı. Öte yandan Eritreli kadınlardan bir tanesinin 3 aylık hamile olduğu belirlendi.

Bot motorunu aldılar, ölüme terk ettiler

Edinilen bilgilere göre, bottan kurtarılan ve karaya götürülen göçmenlerin, Yunan ekiplerinin üzerlerinde bulunan değerli eşya, para ve bot motorunu aldıktan sonra kendilerini denizin ortasında ölüme terk ettiklerini söyledikleri belirlendi.

Foça Emniyet Müdürlüğü ekiplerine gönderilen ve işlemleri mevcut durumda sürdürülen göçmenlerin daha sonra İzmir İl Göç İdaresi’ne sevk edileceği açıklandı.

Yorumlar (0)