Kısmi seferberlik nedir? Kısmi seferberlik ne demek?

Cumhurbaşkanı tarafından ilan edilen kısmi seferberlik, son günlerde birçok kişi tarafından merak edilmeye başladı. Savaşın gerekli olduğu durumlarda işleme alınan bu seferberlik çeşidinde farklı ayrıntılar bulunuyor. Peki, kısmi seferberlik nedir? Kısmi seferberlik ne demek? İşte ayrıntılar…

GÜNDEM 21.09.2022, 09:57 21.09.2022, 13:27
Kısmi seferberlik nedir? Kısmi seferberlik ne demek?

Bugün Rus lider Putin tarafından ilan edilen kısmi seferberlik sonrasında kavram ile ilgili ayrıntılar birçok kişi tarafından merak edilmeye başladı. Ülkeler gereken hallerde kısmi seferberlik, harp sanayii seferberliği, mal ve hizmet seferberliği, araç ve iş makinesi seferberliği, lojistik seferberliği ve personel seferberliği ilan edebiliyorlar.

Kısmi seferberlik nedir?

Savaşın gerekli görüldüğü bir hadisenin meydana gelmesi, ayaklanma yaşanması, cumhuriyet ve vatana yönelik eylemli ve kuvvetli bir kalkışmanın planlanması veya milletin ve ülkenin bölünmezliğini dıştan ya da içten tehlikeye sokan tutumların görülmesi durumunda, Cumhurbaşkanı kısmi veya genel seferberlik ilânı için karar verebilir.

Kısmi seferberlik ne demek?

Kısmi seferberlik, ülkenin birden fazla ya da bir bölgesinde işleme alınan ve bütün güç ile kaynakların kullanılma durumunu içerisine almayan seferberlik şeklinde adlandırılabilir. Genel seferberlik ise kısmi seferberliğin aksine topyekûn bir şekilde seferberliğin ilan edildiği manasına gelmektedir.

Yorumlar (0)