"Vefa"lı ellerden beslendiler

Afyonkarahisar'da sokak hayvanları "Vefa Sosyal Destek Grubu" ekiplerinin vefalı eliyle beslendi.

YAŞAM 25.05.2020, 12:36
"Vefa"lı ellerden beslendiler

Afyonkarahisar'da Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında, Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri, aç kalan mahallelerdeki sokak hayvanlarına yiyecek verdi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri çerçevesinde insanların sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle dışarı çıkamaması nedeniyle bugünlerde yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları, Ramazan Bayramı'nda Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri tarafından unutulmadı.

Vefa Sosyal Destek Grubu ekipleri, sokak hayvanları için araçlarla getirdikleri ekmek ve mamaları şehir merkezindeki Selçuklu ve Erenler mahalleri ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) bahçesi ve Organize Sanayi Bölgesindeki çeşitli noktalara bıraktı.

Vefa Sosyal Destek Grubu görevlisi ve Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Merkezi Başhekim Yardımcısı Rıdvan Şener, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Vefa Sosyal Destek Grubu gönüllüleri tarafından Afyonkarahisar'daki sokak hayvanlarının beslenmesi için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Afyonkarahisar'daki çeşitli mahalleri gezerek gördükleri sokak hayvanları için belirli noktalara yiyecek bıraktıklarını ifade eden Vefa Sosyal Destek Grubu görevlisi ve Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Merkezi Başhekim Yardımcısı Rıdvan Şener şu bilgileri verdi:

"Sokağa çıkma yasağında ve sıcak havada, gözlemlediğimiz kadarıyla sokak hayvanları acıkmış ve susamışlar. Köpekler, kediler ve kuşlara ekmek, mama ve su bıraktık. Biz de bu süreçte, sokak hayvanlarımızı yalnız bırakmayacağız."

Ramazan Bayramı'ndaki sokağa çıkma yasağı sürecinde sokak hayvanlarını unutmadıklarını söyleyen Vefa Sosyal Destek Grubu görevlisi Ömer Tunç, "Biz onların yaşadıkları noktalara ekmek, mama ve su bırakıyoruz. Böyle zamanlarda sokak hayvanlarını unutmamak adına vefa gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)