Vefa Sosyal Destek Grubu mucize yaşadı

Adana'da Vefa Sosyal Destek Grubu yardım ekibi ziyarete gittiği yaşlı kadını yaralı buldu. Ziyarete gidilmese 89 yaşındaki kadın bugün yaşıyor olmayabilirdi.

YAŞAM 30.03.2020, 15:21
Vefa Sosyal Destek Grubu mucize yaşadı

Adana'da Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde bir yaşlı kadını ziyarete giden müftülük ekibi, yaşlı kadını yaralı hâlde buldu.

Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde Seyhan İlçe Müftülüğü ekipleri, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele çerçevesinde ilçede yaşayan 65 yaş ve üzeri kişileri evlerinde ziyaret etti.

Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesindeki yardım ekibi, Mithatpaşa Mahallesi'nde yalnız yaşayan 89 yaşındaki Nebile Zihinli'nin de kapısını çaldı.

Kapıyı açan olmayınca pencereden seslenen ekip, Nebile Zihinli'den gelen inleme seslerini duydu.

Kapısı kilitli evdeki yaralı kadına ulaşamayan yardım ekibi, durumu polise bildirerek yardım istedi.

İhbar üzerine olay yerine polis ekipleriyle birlikte sağlık ve itfaiye ekipleri de yönlendirildi.

Adrese gelen itfaiye ekipleri, pencerenin demir korkuluğunu keserek içeriye girip 89 yaşındaki Nebile Zihinli'ye ulaştı.

Başından yaralandığı ve hiç dermanı kalmadığı görülen kadın, daha sonra kilitli kapı kırılarak evden çıkartılıp ambulansla hastaneye götürüldü.

Seyhan İlçe Müftülüğü görevlilerinden Asiye Çağlaroğlu, dün telefonla ulaştıkları Nebile Zihinli'nin ihtiyacının olduğunu belirtmesi üzerine evine ziyarete geldiklerini belirterek, "Kapıyı açan olmayınca kendisine seslendik. O da bizden düştüğünü belirterek yardım istedi. Bunun üzerine polis ve sağlık ekiplerinden yardım istedik." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)