Valilikten kendisini ateşe veren kişiye ilişkin açıklama!

Adem Y. (42) isimli vatandaş, Hatay Valiliği önünde işsiz olduğunu söyleyip kendisini ateşe verdi. Valilik, hayatını kaybeden Adem Y. hakkında "Vatandaş, eşinden boşanmış ve uzaklaştırma cezası almıştır. Psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle daha önce de kendini yakma teşebbüsünde bulunmuştur." açıklamasını yaptı. 

YAŞAM 07.02.2020, 17:17 07.02.2020, 17:23
Valilikten kendisini ateşe veren kişiye ilişkin açıklama!

Olay, Hatay Valiliği önünde gerçekleşti. Eşinden boşanan iki çocuk babası Adem Y. (42) isimli vatandaş, işsiz olduğunu söyleyerek yetkililerden yardım talep etti. 

Yetkililer yardımcı olacaklarını söyleseler de Adem Y. ikna olmadı. Kısa bir süre sonra geri dönen Adem Y. elindeki şişede bulunan benzini üzerine döktü ve kendisini yakacağını ifade etti. 

Yapılan ihbarın ardından bölgeye polis ekipleri gönderildi. 

Ekipler, Adem Y.'yi ikna etmek amacıyla çalışma yürüttü. Fakat çakmağı çakan Adem Y. kendisini ateşe verdi. Valilik personeli ile esnaf, vücudunu alevler saran ve koşmaya başlayan Adem Y.'ye müdahalede bulundu.

Yolda hayatını kaybetti

Adem Y., Hatay Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yapılan ilk müdahalenin ardından Mersin Şehir Hastanesi'ne sevk edilen Adem Y., yolda hayatını kaybetti.

Valilikten açıklama geldi

Hatay Valiliği, konuya ilişkin açıklamada bulundu. Adem Y.nin psikolojik problemleri olduğu ve önceden kendisini yakma girişiminde bulunduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Kendini yakma girişiminde bulunan vatandaşın 2 çocuğu bulunmaktadır. Sosyal Hizmetlerden Sosyal Ekonomik Destek Yardımı, çocukları için Şartlı Eğitim Yardımı ve Şartlı Sağlık Yardımı almaktadır. Vatandaş, eşinden boşanmış ve uzaklaştırma cezası almıştır. Psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle daha önce de kendini yakma teşebbüsünde bulunmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Yorumlar (0)