Valilikten İstanbul’a sarı kodlu uyarı: Sağanak geliyor

Gece saatlerinde başlayacak olan ve etkisini hissettirecek sağanak yağmur için uyarıda bulunan İstanbul Valiliği, megakentte için sarı kod verdi.

YAŞAM 14.08.2022, 17:35
Valilikten İstanbul’a sarı kodlu uyarı: Sağanak geliyor

Ülke çapında "eyyam-ı bahur" sıcakları görülürken İstanbul'da son zamanlarda belirli bölgelerde sağanak yağmur etkisini gösteriyor. Gece saatlerinde tekrar yağışlı havanın kendisini göstereceği düşünülen megakent adına İstanbul Valiliği tarafından uyarı geldi.

Vatandaşlar olumsuzluklara karşı uyarıldı

Valilikten yapılan uyarıda şu bilgilendirmeler sağlandı, "15 Ağustos 2022 Pazartesi tarihi itibariyle günün erken vakitlerinden itibaren kuzeybatı bölgelerde meydana gelebilecek gök gürültülü sağanak yağış ve sağanak yağışların; Marmara’nın doğusunda ve güneyinde (Yalova, Sakarya, Kocaeli, İstanbul) aralıklı ve bölgesel olarak güçlü olacağı tahmin ediliyor. Hortum, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, yıldırım, su baskını ve sel gibi olumsuzluklara yönelik tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.”

Sarı uyarı verildi

İstanbul için sarı kod veren valilik, “Hava olayları potansiyel olarak tehlikelidir: Belirlenen meteorolojik durumlar olağandışı olmamakla beraber, meteorolojik koşullardan etkilenebilecek eylemler hususunda dikkatli olunmalıdır." denildi.

Yorumlar (0)