Üsküdar'da kapanma öncesi alışveriş yoğunluğu

Üsküdar’da, COVID-19 ile mücadele çerçevesinde alınan tam kapanma kararının ardından çarşı ve marketlerde yurttaşlar, alışveriş yoğunluğu oluşturdu.

YAŞAM 27.04.2021, 19:02 28.04.2021, 14:19
Üsküdar'da kapanma öncesi alışveriş yoğunluğu

Kabine toplantısı akabinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, COVID-19 ile mücadele çerçevesinde uygulanacak olan 19 günlük tam kapanma kararını duyurmuştu. Verilen kararın ardından yurttaşlar, çarşı ve marketlerde sabah erken saatlerden itibaren alışverişlerini yapmak üzere yoğunluk meydana getirdi. Sosyal mesafe ve maske kurallarının gözetildiği işletmelerde gereksinimlerini karşılayan yurttaşlar, kısıtlamanın başlamasına çok az bir süre kala evlerinin yolunu tuttu.

“19 günlük kapanmanın yoğunluğu mevcut”

Normal günlere kıyasla ciddi bir yoğunluk olduğunu dile getiren çarşı esnafı Binnaz Manavoğlu, “Sınırlama olduğu günlerde, normal koşullarda iş yoğunluğu biraz daha düşük oluyordu. An itibarıyla oluşan yoğunluktan dolayı memnunuz. Cuma günlerine kıyasla tam kapanma kararı ile birlikte yoğunluk bugün biraz daha arttı diyebilirim.” sözlerini sarf etti.

Bir diğer çarşı esnafı Salih Köksal ise, “Umarım en kısa süre zarfı içerisinde koronavirüsten ülke olarak kurtulmayı başarırız. İnsanlarda an itibarıyla 19 günlük kapanma kararının telaşı mevcut. Bu nedenle de bugün yoğunluk devam ediyor.” şeklinde konuştu.





Yorumlar (0)