Ürküten uyarı: İzlanda kışı geliyor

İstanbul’un yarın itibarıyla İzlanda alçak basınç sisteminin etkisine girmesi öngörülüyor. Tahminler doğrultusunda, sıcaklıklar yarın akşam saatleri itibarıyla hissedilir oranda düşecek. İlerleyen günlerde de sıfırın altında seyredecek.

YAŞAM 20.01.2022, 19:25
Ürküten uyarı: İzlanda kışı geliyor

AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) verileri doğrultusunda, yarın sabah saat saatlerinden itibaren megakentin büyük kısmında kuvvetli yağmur, akşam saatlerine doğru Şile, Arnavutköy, Beykoz, Çatalca ve Sarıyer’de karla karışık yağmur, gece saatlerinden itibaren de megakentin tamamında kuvvetli kar yağışı olması bekleniyor. 

Diz boyuna ulaşacak

Hafta sonu da etkili olması öngörülen kar yağışının, önümüzdeki haftanın ortasına kadar süreceği tahmin ediliyor. Kentin büyük bir bölümünde don ve buzlanma olayları görülebileceği değerlendirilirken, bahse konu kar yağışının, geçtiğimiz haftaki kar yağışı gibi etkisiz olmayacağı, yaşamı olumsuz yönde etkileme ihtimali olduğu belirtiliyor. Kent nüfusunun büyük bir kısmının ikamet ettiği E-5’in altında kalan ilçelerde yüzeyi örtecek kadar, diğer kesimlerde ise yer yer diz boyuna ulaşan bir kar birikintisi görülebileceği kaydediliyor.

AKOM: Hazırız

İBB'ye bağlı AKOM tarafından gerçekleştirilen açıklamada, bütün tedbirlerin alındığı, kent halkının soğuk hava ve olası kar yağışı nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve hazırlıklı olması gerektiği anımsatıldı.

Yorumlar (0)