Türkiye'de kış rüzgarları!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri kara teslim oldu. Yağışın etkisini gösterdiği bölgelerde trafik ekipleri sürücülere, uyarı üstüne uyarı yaptı.

YAŞAM 01.12.2019, 20:01 08.07.2022, 22:43

Kocaeli'deki Samanlı Dağları'nın zirvesinde yer alan ve İstanbul'a yaklaşık 1,5 saat mesafede olan Kartepe, kar yağışı dolayısıyla beyaza büründü. Kayak merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreyi aştı.

Abant beyaza büründü

Bolu'daki Abant Tabiat Parkı'na mevsimin ilk karı düştü. Hafta sonu tatilinde bölgeye gelenler, kar yağışını cep telefonlarıyla görüntüledi.

Düzce'nin yüksek kesimlerinde gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yerini kar yağışına bıraktı.

D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişindeki Bakacak, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Darıyeri Hasanbey ve Dipsizgöl mevkilerinde ise zaman zaman sis ve sağanak etkisini gösteriyor.

Kara yolları ve polis ekipleri, güzergahlarda sürücüleri yakın takip yapmamaları konusunda uyarılar yapıyor.

Ilgaz Dağı'na mevsimin ilk karı düştü

Kastamonu ile Çankırı sınırında bulunan, kış turizminin önemli merkezlerinden Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde kar yağışı başladı.

Ilgaz Dağı'nın eteklerinde etkisini gösteren sağanak, yüksek rakımlarda kar yağışına dönüştü.

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi ile 2 bin 500 rakımlı Küçük Hacet ve Büyük Hacet tepelerinde etkili olan kar yağışıyla beyaza bürünen dağ, fotoğraf tutkunları ve doğaseverler için güzel görüntülerana meydana getirdi.

Yedigöller yolu kesildi

Kar yağışı ayrıca Yedigöller Milli Parkı’nı da vurdu. Bölgedeki yoğun kar yağışı sebebiyle milli parka gidiş yasaklandı. Bolu Valisi Ahmet Ümit, "Bu gün sabah saatlerinden itibaren Yedigöller çevresinde başlayan yoğun kar yağışı dolayısıyla can ve mal güvenliği gerekçesi ile Bolu Yedigöller ve Mengen Yedigöller yolları çıkış yönünde trafiğe kapatılmıştır" dedi.

Antalya'da kar

Antalya’nın Akseki ilçesindeki Alacabel bölgesine, mevsimin ilk karı düştü. Trafik ekipleri, Antalya- Konya yolunda sürücüleri dikkatli gitmeleri için uyarılar yaptı.

Yorumlar (0)