Türkiye ayağa kalkmıştı! Bir yavrusu oldu

İnsan ismi verilen vicdansızlar tarafından anne eşek ile yavrusunun üzerine kangal köpekler salınmış, yavru kan kaybından ölmüştü. O eşek, doğum yaparak yeniden anne oldu!

YAŞAM 05.07.2020, 16:55
Türkiye ayağa kalkmıştı! Bir yavrusu oldu

"Kangal köpeklerinin anne eşek ve yavru sıpasına saldırtılması" görüntüsü ile hafızalara kazınmıştı. Bir yavrusu sözde insanlar tarafından kendinden koparılan anne eşek doğum yaptı.

Koruma altındaydı

Ankara'da, kangal köpeklerinin anne eşek ve sıpasına saldırtılması görüntüleri Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı.

Mayıs ayından bu yana Bursa'daki HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftliği'nde yaşayan yaralı eşek, sevimli bir sıpa dünyaya getirdi.

Yavru eşek ölü bulunmuştu

Sosyal medyada paylaşılan "kangal köpeklerinin anne eşek ve yavru sıpasına saldırtılması" görüntüleri sonrası çok sayıda ihbar üzerine federasyon temsilcileri harekete geçmiş, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 3 Mayıs Pazar günü özel izin alınarak, Ankara Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle anne eşek köyde bulunmuştu. Anne eşek yaralı olarak kurtarılırken, yavrusunun ise kan kaybından öldüğü tespit edilmişti.

Eşeğe "Zeynep", sıpaya "Burak" ismini verdiler!

Kurtarılan hayvanlara, kurtarıcısı olan HAYTAP temsilcileri tarafından isim veriliyor. Zeynep ismi verilen anne eşek, nakil aracıyla Haymana'dan Bursa'daki HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne götürülmüştü. Mayıs ayından bu tarafa Emekli Hayvanlar Çiftliği'nde hayatına devam eden anne eşek, dün sabah saatlerinde bir sıpa dünyaya getirdi. Sıpaya ise Burak ismi verildi.

Yorumlar (0)