Türk Kızılay iş başında: Kurban etleri, ihtiyaç sahiplerine gidiyor!

Toplamda 21 ülkede kurban kesim işlemleri gerçekleştiren Türk Kızılay, hayırsever vatandaşların yardımlarıyla alınan kurbanlıklardan elde edilen etleri, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

YAŞAM 09.07.2022, 19:12 12.07.2022, 09:02 Hakan Öksüz
Türk Kızılay iş başında: Kurban etleri, ihtiyaç sahiplerine gidiyor!

Dünya genelinde yaşayan yaklaşık 1,5 milyar müslüman, Kurban Bayramı'nın ilk gününde kurbanlıklarını kesti. Üç farklı kıtada kurban kesim işlemleri gerçekleştiren Türk Kızılay, kesilen etleri toplam 21 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Hayırsever vatandaşlar, muhtaç kişilere yardımcı olabilmek için bu yıl da Türk Kızılay'ı tercih etti.

Kurban vekâletini Türk Kızılay'a emanet ediyorlar!

Hayırsever vatandaşlar, kurban vekâletini Türk Kızılay'a emanet ediyor. Kızılay, kurban etine ulaşmakta güçlük çeken milyonlarca kişiye yardım ulaştırıyor. Bu sabah kılınan bayram namazının ardından kurbanlık kesim işlemlerini gerçekleştiren Kızılay, birçok bölgede faaliyet gösteriyor. 

21 ülkede kurban kesimi yapıyorlar

Afrika, Asya, Orta Doğu ve Balkanlardaki toplam 21 ülkede kurban kesen Türk Kızılay, bu işlemi modern araçlarla hijyenik şartlarda gerçekleştiriyor. Kesimlerin yapıldığı yerlerde veteriner hekimler ve din görevlileri de bulunuyor. Bu kesim işleminin, bayramın ilk 3 günü boyunca devam edeceği kaydedildi.

Edinilen bilgilere göre kesimlerin standartlara uygun şekilde gerçekleştirildiğini kanıtlamak için kamera ile işlemi yapılıyor. Yardıma muhtaç kişiler için kurbanlarını Türk Kızılay'a vekâlet veren kişiler, kesim işlemlerinin bitirilmesinin ardından bilgilendiriliyor.

Yorumlar (0)