Bayramın değişmeyen manzaraları: Acemi kasaplar, kaçan kurbanlıklar…

Kurban Bayramı’nın ilk gününde yurtta tanıdık manzaralar ortaya çıkmaya başladı. Yurdun pek çok kentinde kurban kesimi sırasında yaralanan acemi kasaplar sabahın erken saatlerinden itibaren hastanelerin acil servislerinde yoğunluk oluşturdu. Kimi vatandaş elini ve kolunu bıçakla keserken kimi vatandaş ise kurbanın altında kaldı.

GÜNDEM 09.07.2022, 14:37
Bayramın değişmeyen manzaraları: Acemi kasaplar, kaçan kurbanlıklar…

Kurban Bayramı’nın gelmesi ile birlikte birçok yerde bayramlaşmanın ardından kurban kesimleri yapılmaya başlandı. Birçok vatandaş belediyelerin tahsis ettiği kesim yerlerinde kurbanlarını keserken bazı vatandaşlar ise kurbanlarını evlerinin önünde ve bahçelerinde kesmeyi tercih etti. Kurbanlarını bizzat kesmek isteyen bazı vatandaşlar da tanıdık görüntülerin oluşmasına neden oldu. Birçok vatandaş kurban kesimi sırasında kendisini yaraladı.

Ankara

Başkent Ankara’da kurban kesimi sırasında yaralanan vatandaşlara acil servislerinde müdahale edildi. Bayramın birinci gününde Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaralanmalar nedeniyle yoğunluklar yaşandı. Ankara’da diğer noktalarda ise kurban ya da et keserken daha hafif şekilde yaralanan vatandaşların tedavileri ise ayakta yapıldı.

Kars, Erzurum, Erzincan, Ağrı ve Iğdır

Öte yandan Kars, Erzurum, Erzincan, Ağrı ve Iğdır’da kurban kesimi sırasında çeşitli nedenlerle yaralanan pek çok vatandaş da hastaneye gitmek zorunda kaldı. Tedavileri gerçekleştirilen vatandaşların bir kısmı taburcu edilirken durumu daha ağır olanlar ise müşahede altında tutuldu.

Gaziantep’te 30 kişi hastaneye kaldırıldı

Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep’te de kurban kesimi sırasında yaralanan vatandaşlar hastanelerde yoğunluğun yaşanmasına neden oldu. Gaziantep’te kurban kesimleri sırasında yaralanan 30 kişi devlet hastanelerine başvurdu. Yaralananlardan biri olan Yılmaz Karaca şu açıklamalarda bulundu:

Koyun kesimi sırasında yaralandım. İlk başta parmaklarımın kesildiğini sanmıştım ama bir şey olmamış şu an iyiyim. Parmağıma 8 dikiş atıldı. Allah doktorlarımızdan razı olsun.

Bir başka yaralanan Mustafa Yuvarlak ise satır ile kesim yaparken elini yaraladığını ve bu nedenle dikiş atıldığını belirterek durumunun şu an iyi olduğunu ifade etti. Abdulkadir Nohut ise kesim sırasında acele etmesi nedeniyle bıçağın eline geldiğini ancak tedavi işlemlerinin ardından durumunun iyi olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş’ta kurban kesmeye çalışan bazı vatandaşlar yaralanarak hastaneye başvurdu. Kesim sırasında yaralanan vatandaşların bazıları 112 Acil Servis ambulansları ile hastaneye yetiştirilirken bazıları kendi imkanları ile hastaneye geldi. Kesimi gerçekleştirilen tekme ve boynuz darbeleriyle yaralanan vatandaşlar ise Necip Fazıl Şehir Hastanesi’ne götürülerek burada tedavi edildi.

Malatya

Malatya’da da kurban kesimi esnasında yaralanan vatandaşlar Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine müracaat etti. kurban kesimi sırasında yaralanan vatandaşlar tedavilerinin ardından taburcu edildi. 20 yıllık kasap olduğunu belirten Zafer Sevim ise müşterilerin kendisini sıkıştırdığını bu nedenle acele ederken elini kestiğini ifade etti. Durumunun iyi olduğunu belirten Sevim kesime devam edeceğini belirtti.

Adıyaman

Adıyaman’da da kurban esnasında yaralanan vatandaşlar hastanelik oldu. Ambulanslar ve özel araçlarla kentteki farklı hastanelere götürülen vatandaşlar bu hastanelerde tedavi edildi.

Edirne

Edirne’de yaralanan vatandaşlar ise tedavileri için Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Tedavisi sona eren Diyar Yıldız kurban etinin doğrarken parmağını kestiğini söylerken kurban kesenlerin dikkatli olmaları konusunda da uyarılarda bulundu. Kırklareli ve Tekirdağ’da yaralanan vatandaşlar da hastaneye başvurdu.

Muğla, Burdur ve Antalya

Muğla, Burdur ve Antalya’da kurban kesimi esnasında yaralanan vatandaşlar hastanelerde yoğunluğa sebep oldu. Antalya’da kurban bayramının kılınmasının ardından kurban kesimlerine giden bazı vatandaşlar yaralanarak hastaneye başvurdu. Bıçak ve satı kullanırken vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan birçok vatandaş tedavilerinin ardından taburcu edildi. Burdur’da da bayramın ilk gününde yaralanan birçok vatandaş hastanelerde yoğunluğa sebep oldu. Kurban kesimi ve et doğrama işlemlerini gerçekleştirirken yaralanan pek çok “acemi kasap” hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Muğla’da ise 23 kişi kurban kesimi esnasında yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralılar kentte bulunan hastanelerin acil servislerinde ayakta tedavi edilerek taburcu edildiler.

Kocaeli

Kocaeli ilinde de yurt genelinde olduğu gibi hastaneler acemi kasaplarla doldu. Kurban kesimi esnasında vücutlarının çeşitli yerlerini bıçak ve satırla yaralayan pek çok vatandaş soluğu hastanelerde aldı. Kesim esnasında yaralanan Ramazan Dağ kesim esnasında kurbanın kafasını tuttuğunu ve babasının bıçağı hızlı çekmesi ile beraber yaralandığını ifade etti. Durumunun ciddi olmadığını belirten Ramazan Dağ yapılan müdahalenin ardından taburcu edildiğini söyledi. Hayrettin Usta adındaki vatandaş da kemik keserken elini şeritle kestiğini ifade etti.

Samsun

Yurt genelinde olduğu gibi Samsun’da da benzer manzaralar görüldü. Vatandaşlardan bazıları kurban kesimi esnasında bıçakla kendisini yaralarken bazıları ise kurbanları devirirken ya kurbanın altında ezilerek ya da düşerek yaralandılar. Sabahın erken saatinde başlayan kesimlerde yaralanan vatandaşlar Samsun’da yer alan hastanelerde yoğunluk oluşturdular. Kurban kesimi esnasında yaralanan vatandaşlardan biri ufak bir kaza geçirdiğini ve önemli bir şey olmadığını düşündüğünü söylerken bir vatandaş ise kendisine gülerek ağabeyi ile kavga ettiğini bu nedenle ağabeyinin kendisini bıçakladığını söyleyerek esprili bir şekilde cevap verdi.

Aksaray

Aksaray’da da bayram öncesinde belirlenen bölgelerde kurban kesimleri gerçekleştirildi. Bayram sevincinin yaşandığı kentte birçok vatandaş kurban kesimi sırasında kesici aletler ve kurbanlıkların darbeleriyle yaralandı. Yaralananların bir kısmı kendi imkanlarıyla hastanelere giderken bir kısmı ise acil servis ile hastanelere yetiştirildi. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırılan hastaların 16 tanesi kesici aletle yaralanırken 21 tanesinin ise kurban darbelerine maruz kaldığı belirtildi. 9 kişi ise devirmeye çalıştığı hayvanın altında kaldı.

Sivas

Sivas’ta da Kurban Bayramı’nın birinci gününde kurban kesimi esnasında yaralanan pek çok vatandaş hastanenin yolunu tuttu. Acemi kasapların bir kısmı elini ve kolunu keserken bir kısmı da kestiği kurbanın altında kaldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren hastanelere akın eden acemi kasaplar hastanelerde yoğunluğa sebep oldu. Kentte 30’un üzerinde acemi kasap hastanelerde tedavi edildi. Öte yandan Sivas’ta yer alan Sarkışla ilçesinde de sabahın erken saatlerinde kendini yaralayan 46 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yorumlar (0)