Bakanlık açıkladı: Kurban etini soğuturken bu uyarılara dikkat!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, kurban etinin nasıl soğutulup muhafaza edileceğine ilişkin rehber yayımlandı. 

SAĞLIK 09.07.2022, 13:52 09.07.2022, 14:49
Bakanlık açıkladı: Kurban etini soğuturken bu uyarılara dikkat!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Twitter hesabı üzerinden fotoğraflar eşliğinde yapılan bilgilendirmede vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuldu. Paylaşılan rehberde, kurbanlık hayvanlardan elde edilen etlerin bir an önce soğutmaya alınması gerektiği vurgulandı. 


 

Sakatatlar 3 derecede soğutulmalı

Tarım ve Orman Bakanlığı, kurban etlerinin kaç derece soğutulması gerektiği konusunda da vatandaşları bilgilendirdi. Paylaşılan rehberde sakatat çeşitlerinin 3 derecede soğutulması gerektiği özellikle vurgulandı. Diğer et çeşitlerinin ise 7 derece veya daha düşük sıcaklıkta soğutulup muhafaza edilebileceği belirtildi. 

Etleri taşırken hangi malzemeler kullanılmalı?

Taze etlerin nasıl muhafaza edilmesi gerektiğine ilişkin de önemli bilgiler verildi. Yapılan açıklamada taze etlerin özellikle gıda için üretilmiş olan uygun malzemelerde taşınması gerektiği aktarıldı. Kova ve çöp poşeti gibi gıda kullanımına uygun olmayan malzemelerin kullanılması halinde çeşitli sağlık risklerinin ortaya çıkabileceği belirtilen açıklamada, “Bunun yanı sıra etlerin bozulma veya kokuşmasını engellemek için mutlaka hava alacak bir biçimde taşınması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. 





Yorumlar (0)