Trafik magandaları mahkemeye sevk edildi

İstanbul'da E-5 otoyolu Pendik mevkiinde içinde hamile kadın olan araca saldıran trafik magandaları, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

YAŞAM 08.07.2019, 12:20 08.07.2019, 16:02
Trafik magandaları mahkemeye sevk edildi

İstanbul Pendik'te tartıştıkları sürücü ve hamile eşine korku dolu anlar yaşatan trafik magandaları Hasan Sel ve Hüseyin Sel, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Şüphelinin polis merkezi kapısında elini sıkan amir açığa alındı. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Temmuz'da Pendik D-100 Karayolu'nda seyir halindeyken, iki kişinin Yunus Emre Bahçıvan ve hamile eşi Ayfer Bahçıvan'ın içinde bulunduğu aracın önünü kesmesine ilişkin çıkan haberler ve şikâyet üzerine harekete geçti. 

Şüpheliler Hasan Sel ve Hüseyin Sel hakkında 'mala zarar vermek' ve 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' suçlarından soruşturma başlatıldı.  

Hızını alamadı, kaputun üzerine çıkıp tekmeledi

İki trafik magandası, içinde Yunus Emre Bahçıvan ve hamile eşi Ayfer Bahçıvan'ın bulunduğu arabaya saldırmıştı. Saldırgan aracın aynasını kırmış, o anlar da cep telefonu kamerasına yansımıştı. 

İddialara göre, Hasan Sel ve Hüseyin Sel'in içinde bulunduğu araç, trafik polisine yakalanmamak için emniyet şeridinden çıkarak bir başka aracın önüne kırmak istedi. Bunun üzerine tartışma çıktı.  Otomobilden inen maganda, camı yumruklamaya başladı. Hatta hızını alamayınca aynayı kırdı ve kaputun üzerine çıkıp tekmelemeye başladı.

Bu sırada şaşkınlığa uğrayan sürücü Yunus Emre Bahçıvan ve hamile eşi Ayfer Bahçıvan, bu anları cep telefonu ile kayıt altına aldı. Araç sürücüsü, kaydettiği görüntülerle polise gidip şikayetçi oldu.

Seyidoğlu Gıda'dan açıklama

Seyidoğlu Gıda, sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yer alan “Hamile Kadını Darp Eden Trafik Magandaları Seyidoğlu'nun sahibi çıktı” başlıklı haberlere ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Haberlerin ve paylaşımların Seyidoğlu markası ve kurumla hiçbir bağlantısının bulunmadığı bildirilen açıklamada, sosyal medya paylaşımlarında adı geçen H.S. ve ağabeyi H.S. isimli şahısların da Seyidoğlu şirketinde çalışmadığı ve herhangi bir görevde yer almadığı kaydedildi. Söz konusu şahısların İstanbul Pendik'te faaliyet gösteren bir baklava dükkanının sahipleri olduğu belirtilen açıklamada, “Bizim Seyidoğlu Markamızla isim benzerliği dışında hiçbir bağlantıları ne geçmişte ne de bugün olmamıştır.

Bu isim benzerliği nedeniyle sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde markamızın saygınlığını karalayan haber siteleri ve kişiler için yasal başvurumuzu başlatmış olup, hamile bir kadını darp edecek hiçbir şahısın bizim kurumumuzda çalışamayacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz. Yaşanan bilgi kirliği ve isim benzerliği sonucu böyle vahim bir vakada markamızın adının bilinçsizce ve bilgisizce anılmasından büyük üzüntü duyduk." 

Yorumlar (0)