Tır parkları onlarca yerli-yabancı tır şoförünü ağırladı 

Yoğun kar yağışı sebebiyle yola devam etmelerine izin verilmeyen tır şoförleri, İstanbul Valiliği ve trafik şube ekipleri tarafından İstanbul-Ankara arasındaki dinlenme tesisleri ve tır parklarına yönlendirildi. Yerli ve yabancı onlarca tır şoförü farklı tesislerde kontak kapattı ve yolların açılmasını bekledi. Sabaha kadar süren karayolları ve belediye çalışmalarıyla birlikte İstanbul Valiliği, araçların geçişine izin verildiğini duyurdu. Tır şoförleri, parklardan birer birer çıkarak yola koyuldu. 

YAŞAM 24.01.2022, 12:50 25.01.2022, 09:13
Tır parkları onlarca yerli-yabancı tır şoförünü ağırladı 

Yurt genelinde yoğun kar yağışı etkili olurken yolda kalan araç sayısı da oldukça fazlaydı. Dün akşam saatlerinde yoğun yağış sebebiyle kapanan Bolu-Ankara otobanının ardından İstanbul’dan Ankara’ya seyahat edecek vatandaşlar için de İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından duyuru yayınlandı. Yolun tüm araçların geçişine kapatıldığını duyuran Yerlikaya, karayolları ve belediye ekiplerinin çalışma yürüttüğünü kaydetti.  



Tır şoförleri, parklara yönlendirildi 

Ali Yerlikaya’nın duyurusunun ardından yola çıkan araçlar yoldan döndürülürken tırlar da park ve tesislere yönlendirildi. Yerli ve yabancı onlarca tır şoförü geceyi tesislerde geçirdi. Bulunan her boş alana park eden tırlar, havadan drone ile görüntülendi.  



“Yolda zor ilerliyoruz, herkes birbirine saygı duymalı” 

Dinlenme tesisinde konaklama yapan ve sabah saatlerinde yolların açılmasıyla birlikte yola çıkmaya hazırlanan tır şoförü Ahmet Aytimur ise şunları dile getirdi: “Büyükçekmece’den Akçakale’ye gidiyorum. Karla ve buzla kaplı yollarda sorunlar yaşıyoruz. Aç ve susuz olarak saatler geçiriyoruz. Bir dinlenme tesisi bulursak ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz. Bu tarz havalarda zaten yolda zorlukla ilerliyoruz, herkes birbirine saygı duymalı ve daha dikkatli olmalı.” 



Yorumlar (0)