Tıpkı bir Yeşilçam filmi gibi

Benzerine ancak filmlerde rastlanabilecek olayda Cihan Altın, bir selam üzerine gerçek babasını öğrendi.

YAŞAM 11.12.2019, 09:50
Tıpkı bir Yeşilçam filmi gibi

Yeşilçam filmlerini andıran olay Muğla'da yaşandı. Otobüs şoförlüğü yapan Cihan Altın bir yolcunun kendisine "Babana selam söyle, senin baban kömürcü Orhan" demesi üzerine, 25 yıl önce trafik kazasında ölen Yaşar Yıldırım'ın öz babası olmadığından şüphelendi. Cihan Altın, mahkeme kararı ile babasının mezarını açtırdı ve gerçekle karşılaştı.

DNA testi yapıldı

Yeniasır gazetesinde yer alan habere göre, Altın'ın babasının Yaşar Yıldırım olmadığı tespit edildi. Cihan Altın, Avukat Varol Turbay aracılığı ile babası olabileceğini düşündüğü Muğlalı iş insanı Orhan K.'ye "babalık davası" açtı. Yapılan DNA testinin ardından Orhan K.'nin yüzde 99.99 ihtimalle Cihan Altın'ın biyolojik babası olabileceği belirlendi. Altın, "Ben sadece nüfusuna geçip, soyadımı almak istiyorum." dedi. Fakat Orhan K.'nin Altın'a bu işin peşini bırakması için 250-300 bin lira teklif ettiği ve işi uzatırsa hapse attırma tehdidinde bulunduğu ileri sürüldü.

Manevi tazminat davası da açtı

Kendisine yapılan para teklifini kabul etmeyen Altın, Orhan K.'ya hem "babalık davası" hem de babalık görevini yerine getirmediği için 355 bin liralık manevi tazminat davası açtı. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testi raporunda "Orhan K.'nın yüzde 99.99 ihtimalle Cihan Altın'ın biyolojik babası olabileceği tespit edildi" ifadeleri kullanıldı. Mahkeme kararı kesinleştikten sonra Orhan K.'nın kütüğüne geçecek olan Cihan Altın, "Onurumu para için satmam. Başka bir yol bırakmadı." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)