Su seviyesi yüzde 6: Kentin 3 aylık suyu kaldı

Sivas’ta kent merkezine içme suyu sağlayan 4 Eylül Barajı'nda su düzeyi yüzde 6’ya dek geriledi. Kentin üç aylık suyunun kaldığı öğrenildi.

YAŞAM 28.07.2022, 18:40
Su seviyesi yüzde 6: Kentin 3 aylık suyu kaldı

Kentte içme suyunun büyük bir kısmının sağlandığı 4 Eylül Barajı'nda su düzeyi yüzde 6’ya dek düştü. Kurumak üzere olan barajda geçtiğimiz sene bu dönemlerde su düzeyi yüzde 11,15 olarak ölçülmüştü. 

"Sivas'ın üç aylık suyu kaldı"

DSİ (Devlet Su İşleri) 19'uncu Bölge Müdürü Muharrem Çağlancı, Sivas İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gerçekleştirdiği açıklamada, gelinen son durumu gözler önüne serdi. Çağlancı, kentin üç aylık suyunun kaldığını kaydetti. 

Diğer yandan, yaklaşık olarak 50 kilogram metre uzaklıkta bulunan Pusat Özen Barajı'ndan 4 Eylül Barajı'na su nakledilmesini öngören proje üzerindeki faaliyetler de devam ediyor. Bu yılın sonuna dek projenin tamamlanması ve kentin suya kavuşturulması hedefleniyor.

“Son 18 senenin en düşük seviyesinde"

Baraja yakın bir noktada bulunan Kolluca köyünün sakinlerinden Sedat Kumru, barajı ilk kez bu durumda gördüğünü söyleyerek, “Bu baraj 18 sene evvel su tutmaya başladı. Geçtiğimiz sene de durum kritikti fakat iki kat daha fazla su vardı. Şu anda son 18 senenin en düşük seviyesinde. Kent merkezine su sağlayan bu barajda ciddi bir kuraklık söz konusu. Suyu israf etmeden kullanmalıyız. Suyun kıymetini her geçen sene biraz daha anlıyoruz." diye konuştu. 

"Bu baraj Sivas için asla yeterli değil"

Kolluca köyü sakinlerinden Mehmet Elmas ise barajdaki mevcut suyun kente yetmeyeceğini dile getirerek, “Son iki senedir büyük bir çekilme söz konusu. Bu sene durumun daha da vahim olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu baraj Sivas için asla yeterli değil." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)