UEFA'dan Fenerbahçe'ye kötü haber

UEFA, Fenerbahçe ile Dinamo Kiev takımları arasında oynanan Şampiyonlar Ligi 2'inci eleme turu rövanş karşılaşmasında sarı-lacivertli taraftarların gerçekleştirdiği 'Vladimir Putin' tezahüratı sebebiyle disiplin tahkikatı başlattı.

SPOR 28.07.2022, 18:50
UEFA'dan Fenerbahçe'ye kötü haber

UEFA tarafından gerçekleştirilen açıklamada, dün akşam oynanan ve sarı-lacivertlilerin uzatmalarda 2-1 mağlup olarak elendiği müsabaka esnasında sarı-lacivertli taraftarların ortaya koyduğu 'uygunsuz davranışlar' sebebiyle disiplin tahkikatı açıldığı kaydedildi.

Karşılaşmada Fenerbahçeli bazı taraftarlar, kısa bir süre boyunca Rusya Devlet Başkanı Putin lehine tezahüratta bulunmuştu.

"Kulübümüzün duruşunu temsil etmemektedir"

Dünya basınında geniş yankı uyandıran 'Putin tezahüratı' ile ilgili açıklamada yayımlayan Fenerbahçe, "Tüm taraftarlara mal edilmemelidir." ifadelerine yer verdi. Bahse konu tezahüratın kabul edilemeyeceği bildirilen açıklamada, "Fenerbahçe Spor Kulübü, her daim savaşın karşısındadır. Ukrayna'daki savaşa tepki gösteren ilk kulübüz. Bu hassasiyetimizi göstermek için geçtiğimiz nisan ayında Shakhtar Donetsk takımını günlerce konuk ettik ve dostluk maçı yaptık." anımsatılması yapıldı.

Dinamo Kiev takımının futbolcusunun golden sonra abartılı sevinç hareketleri yaptığı belirtilen açıklamada, "Bu durum sonrasında bazı taraftarlar galeyana gelerek 20 saniye süren bir tepki göstermiştir. Nedeni ne olursa olsun bu tezahüratı kabul etmiyoruz. Bu söylemler, kulübümüzün duruşunu temsil etmemektedir. Kulübümüzün ve bütün ülkenin töhmet altında bırakılmasını kınıyoruz." denildi.

Yorumlar (0)