Fenerbahçe'den "Putin tezahüratı" hakkında açıklama geldi!

Dün akşam Fenerbahçe ile Ukrayna ekibi Dinamo Kiev arasında oynanan Şampiyonlar Ligi 2'nci ön eleme turu rövanş maçında tribünlerden Rusya lideri Putin lehine tezahürat yapılması, dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Fenerbahçe Kulübü, söz konusu tezahürat hakkında açıklamada bulundu.

SPOR 28.07.2022, 17:43 Hakan Öksüz
Fenerbahçe'den "Putin tezahüratı" hakkında açıklama geldi!

Teknik direktör Jorge Jesus öncülüğünde yeni sezonda hem Süper Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde başarı elde etmek isteyen Fenerbahçe, dün sahasında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'i ağırladı. Polonya'da oynanan ve golsüz eşitlikle sona eren maçın rövanşı, Ülker Stadyumu'nda oynandı. 

Fenerbahçe 10 kişiyle elendi

Şampiyonlar Ligi 2'nci ön eleme turu rövanş maçında takımlarını desteklemek isteyen fenerbahçe taraftarları, stadyuma akın etti. Karşılaşmanın 53'üncü dakikasında rakibine yaptığı müdahale sonrası ikinci sarı karttan oyundan atılan İsmail Yüksek, Jorge Jesus'un planlarını bozdu.

Dinamo Kiev, dakikalar 57'yi gösterirken Vitaliy Buyalski'nin ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe bu gole 88'de Szalai ile karşılık verdi. 114'üncü dakikada Karavayev'in golüne engel olamayan Fenerbahçe, rakibine 2-1 yenildi ve Şampiyonlar Ligi'nden elendi. 

Buyalski'nin gol sevinci olayı başlattı

Geceye damga vuran olay ise bir grup Fenerbahçe taraftarının, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin lehine tezahürat yapması oldu. Dinamo Kiev'in ilk golünü atan Vitaliy Buyalski'nin tribünlere dönerek yaptığı hareket sonrası öfkelenen taraftarlar, Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi başlatan Putin lehine tezahürat yaptı.

Lucescu basın toplantısı düzenlemedi

Fenerbahçe taraftarının Putin tezahüratı sonrası maç sonunda hayal kırıklığını dile getiren Dinamo Kiev teknik direktörü Mircea Lucescu, basın toplantısı düzenlemeden stadyumdan ayrıldı. Dünya basını, Fenerbahçe taraftarlarının Putin lehine tezahürat yapması hakkında "Rezillik" yorumunda bulundu.

"Tüm taraftarlara mal edilmemeli"

Dünya basınında geniş yankı uyandıran "Putin tezahüratı" ile ilgili açıklamada bulunan Fenerbahçe Kulübü, "Tüm taraftarlara mal edilmemeli." açıklamasında bulundu. Söz konusu tezahüratın kabul edilemeyeceği bildirilen açıklamada, "Fenerbahçe Kulübü, her zaman savaşın karşısındadır. Ukrayna'daki savaşla ilgili tepki gösteren ilk kulübüz. Bu hassasiyetimizi göstermek için nisan ayında Shaktar Donetsk takımını günlerce konuk ettik ve dostluk maçı yaptık."  hatırlatması yapıldı.

"Kulübümüz ve ülkemiz, töhmet altında bırakılıyor"

Dinamo Kiev takımının futbolcusunun golden sonra abartılı sevinç hareketleri yaptığı belirtilen açıklamada, "Bu durum sonrasında bazı taraftarlar galeyana gelerek 20 saniye süren bir tepki göstermiştir. Nedeni ne olursa olsun bu tezahüratı kabul etmiyoruz. Bu söylemler, kulübümüzün duruşunu temsil etmemektedir. Kulübümüzün ve bütün ülkenin töhmet altında bırakılmasını kınıyoruz." denildi.

Yorumlar (0)