Starbucks'tan bir önlem daha!

Starbucks, yemek yeme alanlarını kapatarak yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Kanada'da hızla yayılmasını kontrol etmeye yardımcı olmak için en az iki hafta boyunca "al ve git" formatına geçti.

YAŞAM 16.03.2020, 17:57
Starbucks'tan bir önlem daha!

Dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks, son yaptığı açıklamayla, yüksek sayıda Covid-19 vakası görülen topluluklardaki mağazaların yanı sıra alışveriş merkezleri ve üniversite kampüslerindeki şubelerini de geçici olarak kapatacağını söyledi. 

Starbucks'ın açıklamasında, New York, Los Angeles ve diğer metropollerde alınan bar, restoran, tiyatro ve sinema kapatma kararlarının ardından söz konusu adımın atıldığı belirtildi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio dün yaptığı açıklamada, restoran, bar ve kafeleri sadece paket veya teslimat bazında yiyecek satmaya çağırmıştı.

Söz konusu isteğin ardından, burger zinciri Shake Shack, ABD'deki tüm şirkete ait restoranlarında geçici olarak paketleme modeline geçeceğini söylemiş, "benzeri görülmemiş piyasa koşullarını" gerekçe göstererek 2020 tahminlerini geri çekmişti.

Starbucks'ın ABD ve Kanada İşletmeleri Başkanı Rossmann Williams,"Covid-19'a dair durum son derece dinamik. Gerçekleri bilim ile birlikte gözden geçirmeye ve proaktif kararlar almaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Şirket daha önce salgının ikinci çeyreğe isabet edeceği yönünde uyararak satışların yaklaşık yüzde 50 düştüğünü duyurmuştu.

Starbucks daha önce ABD'de benzer bir politika ilan ettikten sonra Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'daki müşterilerden yeniden kullanılabilir bardak ve termos şişeleri kabul etmeyi bırakmıştı.

Yorumlar (0)