Son Dakika: İstanbul'da okullar 14 Mart’a kadar tatil edildi

Son dakika! İstanbul Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından verilen Turuncu alarm sebebiyle kent genelindeki tüm resmi ve özel temel eğitim ile ortaöğretim kurumlarının 14 Mart tarihine kadar tatil edildiğini duyurdu.

YAŞAM 09.03.2022, 14:15
Son Dakika: İstanbul'da okullar 14 Mart’a kadar tatil edildi

İstanbul Valiliği, kötü hava şartları nedeniyle perşembe ve cuma günü ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı. İşte detaylar…

AKOM uyardı: Ocak ayındaki kar kalınlığına ulaşılabilir!

AKOM tarafından paylaşılan bilgilere göre, bu hafta başında etkisini hissettirecek olan Sibirya kaynaklı soğuk havanın, etkisini arttırarak hafta ortasında yer yer kar yağışına neden olması bekleniyor.

Karadeniz üzerinden İstanbul’a giriş yapacak olan soğuk hava dalgasının, havada mevcut olan nemin de etkisi ile yağışa dönüşmesi bekleniyor. Ocak ayındaki kar kalınlığına ulaşılacağı da yapılan tahminler arasında. Kar yağışının hafta başına kadar devam etmesi bekleniyor.

AKOM yaptığı açıklama ile İstanbulluların yağışlı ve soğuk havaya karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini duyurdu ve yapılacak uyarında takip edilmesini istedi.

Sibirya soğukları yurdu etkisi altına alacak

Başta İstanbul olmak üzere ülkemizin tamamına yakın, büyük bir bölümünde Sibirya kaynaklı soğuk hava dalgasının etkili olması bekleniyor. Hâlihazırda mevsim normallerinin 5 – 8 derece kadar altında seyreden sıcaklıkların Sibirya soğuk hava dalgasıyla çarşamba akşamından itibaren 0 derece ve altına gerileyeceği tahmin ediliyor. Ayrıca kent genelinde yer yer güçlü kar yağışı bekleniyor. Soğuk havanın tüm hafta boyunca etkisini göstereceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)