Rusya'ya bir darbe daha: Ünlü restoran zinciri 850 şubesini kapatıyor

ABD’li restoran zinciri McDonald's, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına cevap olarak Rusya’da bulunan 850 restoranını geçici olarak kapatacağını açıkladı.

GÜNDEM 09.03.2022, 14:24 10.03.2022, 15:28
Rusya'ya bir darbe daha: Ünlü restoran zinciri 850 şubesini kapatıyor

Konuya ilişkin Şirketin Üst Yöneticisi Kempczinski tarafından McDonald's personeline ve franchise sahiplerine yolladığı e-postada, Rusya'da bulunan McDonald's şubelerinde 62 bin kişinin istihdam edildiğini açıkladı.

850 restoran geçici olarak kapatılacak

Kempczinski, McDonald's'ın yüzlerce yerel, Rus ortak ve tedarikçiyle çalıştığına dikkat çekerken, şirketin 30 yılı aşkın bir süredir Rusya'da faaliyet gösterdiğini belirtti.

Kempczinski, firmanın değerlerinin Ukrayna'da yaşanan "insani acıyı" görmezden gelemeyeceğini söyleyerek, "McDonald's, Rusya’da bulunan bütün restoranlarını geçici olarak kapatma ve pazardaki bütün operasyonları durdurma kararı aldı." sözlerine yer verdi.

Rusya'daki bütün McDonald's personelinin maaşlarının ödenmeye devam edileceğini söyleyen Kempczinski, Rusya’da bulunan restoranların ne zaman açılabileceğini şu an için söylemenin imkansız olduğunu ifade etti.

Firmanın, Ukrayna’da bulunan ekibine hemen finansal destek sağladığına vurgu yapan Kempczinski, Ukraynalı personele maaş ödemesinin de sürdüğünü kaydetti.

Yorumlar (0)