Sokak hayvanlarının annesi: Süheyla Fındıklı

Edirne'nin Karaağaç Mahallesinde hayatını sürdüren 60 yaşındaki Süheyla Fındıklı, 'muhtaçlık aylığı'nı sokak hayvanlar ile paylaşıyor.

YAŞAM 04.12.2019, 14:43 04.12.2019, 15:31

Edirne'nin Karaağaç Mahallesindeki gecekondu evinde tek başına yaşayan ve pek çok hastalıkla savaşan 60 yaşındaki Süheyla Fındıklı, aldığı muhtaçlık aylığı ile yaşamını geçindiriyor.

Muhtaçlık aylığının kendisine yettiğini söyleyen Fındıklı, ilaçlarını içtikten sonra her gün kasaplara gidip hayvanlar için kemik topladığını belirtti.

Bekar olduğunu söyleyen 60 yaşındaki Fındıklı, tüm sokak hayvanlarını bebeği gibi gördüğünü belirteren, "Onlar benim bebeklerim. Ben aç kalırım ama onları asla aç bırakmam. Bütün insanlar evlerinin önüne yemek artıklarını koysa aslında sokakta aç hayvan bulunmaz" dedi.

Hayvanların sokakta aç kalmaları halinde vicdanının rahatsız olduğunu da belirten Fındıklı, etrafındaki insanlardan artık yemek ve kasaptan kemik alıp sokak hayvanlarını beslediğini fakat aylığının 500 lira olması dolayısıyla ancak kendisine bakabildiğini söyledi.

Son olarak hayvansever insanlara seslenen yaşlı kadın şöyle konuştu: "Bunlar da can, ne kadar sokakta yaşasa da bunları hor görmesinler, taşlamasınlar. Onlar bir parça yemeğe ve sevgiye muhtaç."

Sağlık sorunları yaşayan 60 yaşındaki Süheyla Fındıklı, hayvanseverlerden mama yardımı desteği de beklediğini söyledi.

Yorumlar (0)