Siirt’te silah gitti, huzur geldi: Yaylalar rahat bir nefes aldı

Siirt'te bir dönemler terör olayları sebebiyle silah seslerinin devamlı olarak duyulduğu Çemikari Yaylası'na huzurun gelmesiyle beraber bölge halkı rahat bir şekilde hayvancılık faaliyetlerini gerçekleştiriyor.

YAŞAM 03.08.2022, 16:31 04.08.2022, 13:03
Siirt’te silah gitti, huzur geldi: Yaylalar rahat bir nefes aldı

Siirt'te güvenlik ve huzur ortamı sağlanan tesis yaylalar, hayvancılık yapan göçerlerin oluşturduğu yoğunlukla yeniden eski haline kavuştu. Güvenlik ekiplerinin kararlı mücadelesinin ardından terörden temizlenen yaylalarda bölge halkı huzur ve rahat bir ortamda hayvancılık yapıyor ve geçimlerini sağlıyorlar.

“İnançlı ve kararlı mücadele ile çözüldü”

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin ve Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Herekol Dağı eteklerinde bulunan Pervari ilçesine bağlı olan 1700 rakımdaki Çemikari Yaylası'nı ziyarete etti. Burada insanlarla görüşen yetkililer, yayla sakinlerinin talep ve sorunlarını dinledi. Yayladaki çocuklara hediyeler dağıtan Vali Hacıbektaşoğlu, “Güvenlik ekiplerimizin inançlı ve kararlı mücadelesinin ardından terörden temizlenen yaylalarda halkımız huzur ve rahat bir ortamda hayvancılık yapıyor. Bu şekilde rahatlıkla geçimlerini de sağlıyorlar. Biz de her zaman olduğu gibi vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.

“Bütün olanaklar seferber edilecek”

Vatandaşların beraberlik ve birlik içerisinde olması gerektiğini aktaran Vali Hacıbektaşoğlu, mutlu ve huzurlu bir şekilde hayatın devam edebilmesi adına ellerinden gelen bütün olanakları seferber etmeyi sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)