Siirtli genç kız, sokak kedilerinin gönüllü bakıcısı oldu

Siirt'te ikamet eden 24 yaşındaki Buket Öner, 4 senedir mahallenin kedilerini ailesinin de desteğiyle besliyor.

YAŞAM 19.02.2022, 16:59 19.02.2022, 17:37
Siirtli genç kız, sokak kedilerinin gönüllü bakıcısı oldu

Merkez Kooperatif Mahallesi'nde ikamet eden Öner, 12 yaşında enfeksiyonu olan ve gözleri görmeyen bir kediye yardım ederek kedi sevgisinin başladığını ve o günden sonra sevgisinin arttığını ve hayatının bir parçası durumuna geldiğini ifade etti.

4 yıldır sokak kedilerini besliyor

4 sene önce kapılarının önündeki 2 kedinin yetersiz beslendiğini fark ettiğini söyleyen Öner, o günden sonra hayvanları beslemeye çalıştığını, bakımlarını üstlendiğini belirterek, "Ara sokaklara kadar bakıyorum ve kedilerin bakımını düzenli olarak yapıyorum. Bazen şartları zorlayıp elimden geldiği kadarıyla birçok kediyi besliyorum." sözlerini kullandı.

Dışarıya çıktığı zaman boş olan sokağın aniden kedilerle dolduğunu ifade eden Öner, sessiz bir biçimde geçtiğinde dahi bir anda kedilerin etrafında toplandığını aktararak, şunları söyledi: 

"Her kedinin bir adı var. Cazi, yaramaz. Behlül agresif ve kendisini sevdirmiyor. Böcük, uysal. Dişlerinde rahatsızlık ve ciğerlerinde enfeksiyon vardı. Tedavilerini sağladık. Hepsi sokakta yaşıyor, sıcak bir yuvaları olsaydı keşke.”

Bu konuda en önemli destekçisinin babası, annesi ve teyzesi olduğunu söyleyen Öner, şu ana kadar 18 sokak kedisine sahip çıktığını söyledi. Öte yandan sokak hayvanlarına karşı herkesin duyarlı olmasının önemine dikkat çekti.

Öner, sokak hayvanları için herkese, evinin önüne bir kap su ve mama bırakması yönünde çağrı yaptı.

“Buket, kedilerin dostu”

Mahalle sakinlerinden biri olan Osman Tanık, Buket Öner’in çok iyi bir hayvansever olduğunu belirterek, "Gerçekten çok iyi bakıyor hayvanlara. Buket Hanım adeta kedilerin dostu." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)