Seyahat İzin Belgesi e-Devlet'ten alınabilecek!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, otobüs ve uçakla yolculuk yapacak olanların Seyahat İzin Belgesi'ni artık e-Devlet'ten alabileceklerini bildirdi. 

YAŞAM 30.03.2020, 10:54 30.03.2020, 11:45
Seyahat İzin Belgesi e-Devlet'ten alınabilecek!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri dâhilinde yurt içi uçuşlarda "Seyahat İzin Belgesi" talep edileceğinin bildirilmesinin ardından dün İstanbul Havalimanı'nda hareketlilik yaşanmıştı. 

Yapılan son duyuruya göre, Seyahat İzni Belgesi artık e-Devlet'ten temin edilebilecek. 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Paylaşımda, şu ifadeler kullanıldı:

"Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyahat edecek vatandaşlarımızın artık kaymakamlıklara gitmesine gerek kalmadı. Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet Kapısında."

Sonuç SMS ile bildirilecek

Yapılan başvuru, kurul tarafından değerlendirilecek. 

Değerlendirme sonucu ise başvuru yapan kişiye SMS aracılığıyla iletilecek. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri dâhilinde otobüs ve uçak ile seyahat edecek vatandaşlara "Seyahat İzin Belgesi" zorunluluğu getirilmişti.

Şehirler arasında yolculuk yapması zorunlu olan vatandaşların, valilerin/kaymakamların koordinesinde kurulacak Seyahat İzin Kurulu’na başvurmaları ve seyahat belgesi düzenlenmesini istemeleri gerektiği bildirilmişti. İsteği uygun görülenlere "şehirler arası otobüs seyahat izin belgesi" belgesi verileceği kaydedilmişti. 

Yorumlar (0)