Şanlıurfa'da termometreler 40 dereceyi gösterdi

Yaz mevsiminin yaklaştığı bugünlerde artan sıcaklıklar etkisini gösterirken, bugün Şanlıurfa'da yüksek sıcaklıklar sebebiyle bunalan vatandaşlar, gölgelik alanlara koştu.

YAŞAM 18.05.2021, 17:10 19.05.2021, 11:25
Şanlıurfa'da termometreler 40 dereceyi gösterdi

Yaz mevsimine yaklaştığımız ve sıcaklıkların arttığı bugünlerde özellikle doğu bölgelerindeki şehirler, sıcak havanın etkisi altına girdi.

Urfa’da 40 derece görüldü

Şanlıurfa’da vatandaşlar, sıcaklıkların 40 dereceye kadar yükseldiği günde güneşten kaçınmak için parkları ve gölgelik alanları tercih ederken, Urfa’da gezmeye çıkan bir vatandaş, "Havalar ısınmaya başladı." yorumunu yaptı. 

Vatandaşlar, güneş ışınlarına maruz kalmamak için gölgelik alanlara akın eden vatandaşlar, hafta başından beri hava sıcaklıklarının, ciddi anlamda etkisini artırdığını ifade etti.

Musluk başında serinlemeye çalıştılar

Urfa’da sıcak havadan bunalan vatandaşların bazılarının, musluk başında serinlemeye çalıştığı ve çocukların ise karlamaç yiyerek serinlemeye çalıştığı görüldü.

Diyarbakır’dan Urfa Balıklıgöl’e gezmek için gelen öğrencilerden Tuna Alatan, “Diyarbakır’dan Urfa’ya gezmeye geldim. Şanlıurfa genelde Diyarbakır’dan daha sıcaktır. Havalar fazlasıyla ısınmaya başladı. Bu sıcaklığı bu dönemde Şanlıurfa’da daha fazla hissetmeye başladık.” sözlerine yer verdi.

Yorumlar (0)