Sakarya'da at kesenlere baskın

Sakarya’ya bağlı Arifiye ilçesinden geçen Sakarya Nehri kenarında yaklaşık olarak 10 kişilik grubun at kestiğine yönelik gelen ihbarları değerlendiren güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen baskında 40 adet at bulundu. El kantarı, masat, bıçak, enjektör ve ilacın da ele geçirildiği olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

YAŞAM 07.12.2021, 23:40 08.12.2021, 16:29
Sakarya'da at kesenlere baskın

Korkunç olay, Arifiye ilçesine bağlı Kumbaşı Mahallesi üzerinden geçen Sakarya Nehri kenarında yaşandı. Aktarılan bilgiler doğrultusunda, yaklaşık olarak 10 kişilik bir grubun at kestiğine yönelik güvenlik güçlerine ihbarda bulunuldu. İhbarın ardından harekete geçen güvenlik güçleri bölgeye vardığında yaklaşık olarak 40 at buldu. E.H. (37) adlı şahsın atları farklı kentlerden getirdiği belirlendi. Atları yetiştirme ve ticari maksatlı olarak temin ettiğini ifade eden şahsın yanında akrabaları H.K. (32), Y.Y. (40), İ.H. (25), S.Y. (15) ve E.H. (20) adlı kişilerin de bulunduğu belirlendi.

Kasap aletleri ele geçirildi

Olay mahallinde gerçekleştirilen incelemelerde herhangi bir kaçak at kesme durumunun görülmediği ancak şahıslara ait araçta gerçekleştirilen kontrollerde E.H.’ye ait olan masat, bıçak, tartı, enjektör, demir askı gibi kasap aletleri ele geçirildi. Olay mahallindeki atlardan 5'in ölmek üzere olduğu ve geri kalanlarının ise bakımsız oldukları görüldü. 

Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. 







Yorumlar (0)