ASELSAN'dan 'BAE'ye satılacağı' iddialarına yanıt

ASELSAN, bazı medya organlarında, 'firmanın yurt dışı yatırımcılara satılacağı' yönünde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

GÜNDEM 08.12.2021, 00:09 09.12.2021, 09:14
ASELSAN'dan 'BAE'ye satılacağı' iddialarına yanıt

Ülkemizin en büyük, senelik satışlara bakıldığında ise dünyanın 50'nci en büyük savunma firması olan ASELSAN’ın yabancı şirketler ile satış görüşmeleri gerçekleştirdiğine yönelik haberler yalanlandı.

Uluslararası basın kuruluşlarında ASELSAN'ın BAE'ye (Birleşik Arap Emirlikleri) satılacağına yönelik iddialar yayımlandı.

ASELSAN'dan açıklama

Firma tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, ASELSAN ile ilgili kaynağı belirsiz iddiaların ortaya atıldığı kaydedildi.

Yurttaşların bağışlarıyla kurulmuş, büyük hissesine TSK'yı Güçlendirme Vakfı'nın sahip olduğu firmanın yurt dışı yatırımcılara satılacağına yönelik iddialarının hiçbir gerçeklik payının olmadığı belirtilen açıklamada, "Yurttaşlarımızın gurur kaynağı olan ASELSAN hakkındaki gerçeği yansıtmayan iddialara ve bu iddiaları kaynak olarak gösterip yapılan paylaşım ve haberlere karşı bütün hukuki haklarımız saklıdır." sözlerine yer verildi. 

Yorumlar (0)