Rize'nin yaylaları beyaza büründü

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı bin 850 rakımlı Badara Yaylası, kar yağışıyla beyaza büründü. Belediye ekipleri, Gito ve Ambarlı Yaylası'nda mahsur kalan 10 kişi için yol açma çalışması başlattı.

YAŞAM 02.11.2019, 14:28
Rize'nin yaylaları beyaza büründü

Doğu Karadeniz Bölgesi sahil kesiminde dün etkili olmaya başlayan sağanak, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı bin 850 rakımlı Badara Yaylası da kar yağışının ardından beyaza büründü. Yaylada kar kalınlığı ise yer yer 30 santimetreye ulaştı.

Kar yağışı devam edecek

Yüksek kesimlerde kar yağışının bugün ve yarın da devam edeceği tahmin ediliyor.

Badara Yaylası'nda yaşayan Fatma Keskin, kar yağışının gece başladığını kaydederek, "Dün kar yağışı beklemiyorduk. Aniden kar başladı. Eşim ve abimle burada yaşıyoruz. Yiyecek içeceğimiz var. Yolu da ekipler açıyor. Burada kalmaya devam edeceğiz. Kışı burada geçirmek istiyoruz. Şu an bir mağduriyetimiz yok." ifadelerini kullandı.

Yol açma çalışmaları başlatıldı

Diğer yandan, Badara Yaylası'nın yukarı kısmında bulunan Gito ve Ambarlı Yaylası'nda yaklaşık 10 kişi, mahsur kalınca buradaki evlere sığındı. Bunun üzerine harekete geçen belediye ekipleri, mahsur kalanların yayladan alınabilmesi amacıyla iş makinesi eşliğinde yol açma çalışması başlattı.

Yorumlar (0)