Rekorların adamı Cengiz Koçak, şimdide 88 metrelik viyadükten atladı

Wingsuit (yarasa adam uçuşu) ve Base jump (serbest düşüş) sporcusu olan ve dünya rekorlarını alt üst eden Cengiz Koçak, bu seferde paraşütle Kuzey Marmara Otoyolu’ndan atladı. 

YAŞAM 15.04.2021, 16:32 16.04.2021, 09:26
Rekorların adamı Cengiz Koçak, şimdide 88 metrelik viyadükten atladı

88 metrelik yüksekliğe sahip viyadükten kendini aşağıya bırakan Koçak’ın o anları ise havadan görüntülendi.

‘Yarasa Adam’ lakaplı Koçak’ın yere inmesi 3 saniye sürdü

Şimdiye kadar Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinde çoğu tehlikeli olmak üzere 7 binin üzerinde atlayış gerçekleştiren ve pek çok başarıya da imza atmış olan emekli asker Cengiz Koçak, bu kez de kendine atlayış için Kuzey Maramara Otoyolu’nu seçti. 88 metre yüksekten kendisini boşluğa salan yarasa adam lakaplı Koçak, bu atlayışını da başarıyla gerçekleştirdi. 

Kendini viyadükten boşluğa bıraktıktan sonra yere inmesi 3 saniye süren Koçak, “Türkiye’de bu spor dalında tek profesyonel kişi benim. Galiba amatör olarak bu sporu sanı 7 kişi daha yapıyor. 10 yıldır base jump, 30 yıldırda skydiving yapıyorum. Sadece uçaklardan şimdiye kadar 7 binden fazla atlayışım oldu. Emekli astsubayım. Hava indirme tugayında 10 yıl, Amerika’da 2 yıl ve’Afganistan, İngiltere ve Bosna-Hersek’te de görev yaptım. Paraşüt eğitmenliği ile Silahlı kuvvetler ve beraber milli takımlarında çalıştım. 46 farklı ülkede atlayış yaptım” dedi.

“Kimseye tavsiye etmiyorum”

İcra ettiği sporun çok tehlikeli olduğunu söyleyen Koçak, “Özellikle ben base jump sporunu hiç kimseye öğretmiyorum ve de tavsiye etmiyorum. Çünkü base jump, dünyada ki pratikte ve teorideki en tehlikeli spor dalıdır. En fazla kazalar ve ölümler bu spor dalında meydana gelmiştir. O sebeple kimsenin vebalini alamam. Aslında hiçbir spor bana göre tehlikeli değildir. O sporu tehlikeli kılan insanlardır” diye konuştu.
 

Yorumlar (0)