Rabia Naz'ın babasından sonra annesi de gözaltına alındı

Giresun Eynesil'de şüpheli ölümüyle büyük merak konusu olan Rabia Naz Vatan'ın annesi ve babası gözaltına alındı.

YAŞAM 14.11.2019, 14:13 14.11.2019, 15:59
Rabia Naz'ın babasından sonra annesi de gözaltına alındı

Giresun ilinin Eynesil ilçesinde hayatını kaybeden ve ölümündeki şüpheler yüzünden tüm Türkiye'nin dikkatini çeken Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan'dan  sonra annesi Atike Naz Vatan da gözaltına alındı. Şaban Vatan, kızının ölümünün üzerindeki giz perdesini kaldırmak için uğraşıyordu. 

Baba Vatan, savcıları eleştirmişti

Baba Vatan, Twitter'dan yaptığı açıklamada polislerin ifadesini almak için sabah erken saatlerde gözaltına alındığını açıklamıştı. Şaban Vatan'ın gözaltına alınmasına yol açan suçlama kamuoyuna açıklanmadı. Baba Vatan, kızı Rabia Naz hakkında yürütülen soruşturmaya uygulanan gizlilik kararının kaldırırlmasının ardından soruşturma dosyasında bulunan bazı belge ve görüntüleri Twitter hesabından paylaşmıştı ve soruşturmayı yürüten savcıları eleştirmişti.

Atike Vatan, Metin Cihan'a seslendi

Anne Atike Naz Vatan, eşi Şaban Vatan'ın gözaltına alınmasından sonra soruşturmayı kamuoyuyla paylaşması ve Vatan ailesine yardımlarıyla tanınan Metin Cihan'a bir mesaj gönderdi. Metin Cihan, anne Vatan'ın mesajını Twitter üzerinden takipçileri ve Türk kamuoyuyla paylaştı. Atike Naz Vatan, Metin Cihan'ın söylediğine göre videonun yayınlanmasından kısa bir süre sonra gözaltına alındı.

"Sesimi herkese duyurmaya çalışıyorum"

Atike Naz Vatan, eşinin gözaltına alınmasından sonra paylaştığı videoda ''Eşim bir adım ileri gidip bir şeyleri ortaya çıkardığı zaman direkt susturmaya çalışıyorlar. Kucağımda 40 günlük bebeğimle eşimin adaletini burdan sağlamaya çalışıyorum. Sesimi herkese duyurmaya çalışıyorum. Benim devletim nerede?" ifadelerini kullanmıştı.

Komisyon Eynesil'i ziyaret etmişti

Rabia Naz Vatan'ın ölümünü aydınlatmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun Eynesil'de bulunan olay yerini incelemesi esnasında komisyonu takip eden gazeteci Canan Coşkun ve belgeselci Kazım Kızıl da, dün polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Meclis Araştırma Komisyonu'nda bulunan 12 üye, 7 Kasım'da Eynesil'i ziyaret ederek olay hakkında inceleme yapmıştı.

Yorumlar (0)