Trump "Şerefsizi sahadan alın" demişti, karar çıktı!

Amerikan Futbol Ligi (NFL), 2016 yılında ırkçılığa ve polis şiddetine karşı yaptığı protestoyla adından söz ettiren ve sonrasında hiçbir takımın kontrat vermediği Colin Kaepernick için sürpriz şekilde bir deneme antrenmanı ayarladığını duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump, "Bayrağına saygısızlık yapan şu şerefsizi sahadan alın." demişti.

DÜNYA 14.11.2019, 14:14 14.11.2019, 14:18
Trump "Şerefsizi sahadan alın" demişti, karar çıktı!

Amerikan Futbol Ligi (NFL), bu hafta sonu için oyun kurucu Colin Kaepernick için bir antrenman seansı gerçekleştireceğini bildirdi. 

Seansın oyuncunun katılacağı basın açıklamasını da içereceği ifade edildi. 

Kapernick, bu gelişmeler üzerine Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "3 senedir bunu bekliyordum ve buna hazırım." ifadelerini kullandı. Seansın ardından oyuncunun lige resmi olarak geri dönme olasılığının olduğu belirtiliyor. 

Ne olmuştu?

Colin Kaepernick, doğduğu şehir olan Wisconsin'de 26 Ağustos 2016 tarihinde Green Bay Packers'a karşı oynanan bir hazırlık maçında ulusal marş sırasında ayağa kalkmamış ve kulübede oturmaya devam etmişti. Kaepernick, Milwaukee olaylarında genç siyahi Sylville Smith’in polis tarafından katledilmesini protesto etmişti.

Yıldız oyuncu, diğer maçlarda da ulusal marşlar esnasında diz çökerek ırk ayrımcılığı ve polis şiddeti nedeniyle protestolarına devam etmişti.

Kaepernick'in bu tutumu, Amerikan sporlarında geniş çaplı bir özgürlük hareketini başlatmıştı. 

"Şu şerefsizi sahadan alın"

2015-2016 sezonu sonunda serbest ünlü sporcu, kendisine istediği kontratı bir türlü bulamamıştı. ABD Başkanı Donald Trump, "Bayrağına saygısızlık yapan şu şerefsizi sahadan alın." demiş ve tartışma iyice büyümüştü. 

Kaepernick ve eski takım arkadaşı Eric Reid, lig yönetimine dava açmıştı. Buna karşılık lig yönetimi de ulusal marşı protesto eden oyuncuları cezalandıracağını bildirmişti. 

Takım sahipleri de ortak tutum sergilemiş ve Kaepernick bir maçta dahi forma giyememişti. 
 

Yorumlar (0)