Polisten kaçmak için gaza bastı, sonrası felaket...

İzmir’de polis noktasında dur ihtarına uymayan sürücü gaza basıp ekipleri arkasına taktı.

YAŞAM 27.04.2021, 10:10 27.04.2021, 22:27
Polisten kaçmak için gaza bastı, sonrası felaket...

Buca İlçesi’nde yaşanan olayda polisin dur ihtarlarına aldırış etmeyen sürücü, peşindeki polisleri atlatmaya çalışırken park halindeki bir başka araca çarptı.

1’i ağır 3 kişi yaralandı

Dün akşam vakitlerinde Buca İlçesi Barış Mahallesi 302 sokakta meydana gelen olayda 35 CLP 33 plakalı aracın sürücüsü S.A. (29), Karabağlar ilçesindeki denetim noktasında polisin dur uyarısına uymadı. S.A’nın dur uyarılarına aldırış etmediğini fark eden polis ekipleri daha sonra ekip araçlarıyla otomobil sürücüsünün peşine düştü. Polis ekiplerini peşine takıp Karabağlar’dan Buca istikametine doğru kaçan araç sürücüsü S.A. ara sokaklarda izini kaybettirmek istediği bir sırada gaza yüklenip o anda park halinde olan M.A’ya ait (43) 35 SZ 322 plakalı otomobile çarptı. 

Çarpmanın şiddetiyle araç sürücülerinden birinin ayağı kırılırken diğeri ise beyin kanaması geçirdi. İhbar üzerine olay yerine ulaşan sağlık ekipleri araç içinde sıkıştığı yerden kurtarılan M.A’yı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. M.A’nın 10 yaşındaki oğlunun kaza nedeniyle vücudunda ağrılar oluştuğu, polisi peşine takıp kazaya neden olan S.A’nın ise beyin kanaması geçirdiği belirlendi.

Kaza anı güvenlik kamerasında

Olay yerinde inceleme başlatan ekipler, kaza anının bir işyeri kamerasına yansıyan görüntülerine ulaştı. 

Görüntülerde S.A’nın kullandığı aracın hızla gelip park halindeki başka bir araca çarptığı ve sonrasında yaşananlar görünüyor. 

Kazaya ilişkin soruşturma başlatılırken polisten kaçan sürücünün alkollü olduğu öğrenildi. Ayrıca araç sürücüsü S.A’ya kısıtlamayı ihlalden 5 bin lira ceza kesilerek ehliyetine ise 2 yıllığına el konulduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)