San Fermin Festivali’ne ikinci kez iptal kararı alındı!

İspanya’nın en önemli etkinliklerinden olan ‘San Fermin Festivali’, geçtiğimiz yıl salgın nedeniyle yapılamamıştı. Ülkenin Pamplona kentinde boğaların sokaklarda koşmasıyla ünlü festival, bu yılda iptal edilerek ikinci kez üst üste iptal oldu. 

KÜLTÜR-SANAT 27.04.2021, 10:19 27.04.2021, 21:15
San Fermin Festivali’ne ikinci kez iptal kararı alındı!

İspanya’nın kuzeyinde bulunan ve Pamplona kentinde geleneksel bir şekilde düzenlenen ‘San Fermin Festivali’, ikinci kez üst üste iptal edildi. Ünlü kentin sokaklarına boğaların çıkarılmasıyla koşuların yapıldığı ve karnaval şekilde eğlenceli bir hal alan San Fermin Festivali, 2020 yılında da koronavirüs salgınının gölgesinde iptal olmuştu. 2021 yılında yeniden düzenlenmesine karar verilen festival, kentteki vaka sayılarının yüksek olması nedeniyle yeniden iptal edildi. 



Aşılama yavaş sürüyor

Üst üste iki kez iptal olan festival, tüm festival katılımcılarını üzdü. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Enrique Maya, şehirdeki sağlık durumunun ve vaka sayısının yüksek olması nedeniyle bu yıl da festivalin yapılmasını imkansız olduğunu söyledi.



Aşılamanın yavaş yavaş sürdüğünü de belirten Maya, bu sürecin de festivali etkilediğini belirtiyor. Aşılamanın beklenenden daha düşük ritimde olduğunu söyleyen Maya, bin kişiden yalnızca 202’sine bir doz aşı yapıldığını ve her bin kişiden yalnızca 83 kişinin ikinci doz aşılandığını söyledi. 



Sürü bağışıklığına uzak olduklarını söyleyen Maya, Pamplona'nın bulunduğu Navarre bölgesinin en yüksek vakanın çıktığı yerlerin başında olduğunu belirtti. Geleneksel anlamda yılın her 6-14 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen etkinlik kapsamında, müzik ve kültür etkinlikleri de yapılıyor. Yılda yaklaşık 1 milyon turistin geldiği festivalin, gelecek yıl aşılamaya göre yapılması bekleniyor.



Yorumlar (0)