Polisten, FETÖ’nün hücre evine büyük darbe

FETÖ/PDY’ye yönelik başlatılan soruşturma çerçevesinde “gaybubet evi” olarak isimlendirilen hücre evlerine baskın düzenlendi. 31 şüphelinin yakalanması için İstanbul’daki 33 adrese düzenlenen baskında çok sayıda örgüt üyesi gözaltına alındı.

YAŞAM 27.05.2022, 10:57 29.05.2022, 09:18
Polisten, FETÖ’nün hücre evine büyük darbe

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, hücre evi olarak bilinen ancak örgüt içinde “gaybubet evi” olarak isimlendirilen mekanlara baskın düzenlendi. Başsavcılıktan gelen talimat doğrultusunda harekete geçen İstanbul TEM (Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü) ekipleri, örgütün bir süredir teknik ve fiziki olarak takip edilen hücre evlerine sabaha karşı giriş yaptı.



31 şüpheli için 33 farklı adrese girildi

Geçmiş kovuşturma ve soruşturmalarda adreslerinde bulunamayan FETÖ firarilerinin saklandığı yerleri tespit eden TEM ekipleri, hakkında yakalama kararı bulunan 31 örgüt üyesinin saklandığı gaybubet evlerini belirleyerek 33 adrese baskın düzenledi. Baskında, aralarında örgüt okullarında öğretmen olan veya özel sektörde kayıt dışı çalışan kişilerin de bulunduğu şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Firari durumda olan şüphelilerin yakalanması için operasyonlar devam ediyor.

Yorumlar (0)